Hastigheden på vejene falder: - Det får ikke champagnepropperne til at springe

Bilisterne kører langsommere på de jyske landeveje, men det får ikke politiet til at lade champagnepropperne springe.

Foto: Scanpix / Dennis Lehmann

Det går langsommere på vejene, end det gjorde for få år siden, og det er noget, der glæder lederen af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er rigtig positivt og glæder os meget. Hastighed er lig med for mange ulykker, og når ulykkerne sker, er de alvorlige. Så det er positivt, at trafikanterne er begyndt at respektere hastighedslovgivningen, siger Henrik Glintborg.

Læs også Hastighederne på vejene falder over hele landet

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at gennemsnitshastigheden på de jyske landeveje lå på 83,5 kilometer i timen i 2017 - en del lavere end de 86 kilometer i timen, som blev registreret i 2013. Men færdselslederen tager også faldet med forbehold.

- Vi lader ikke champagnepropperne springe af den grund, for vi ved, at der er nogle vejstrækninger, hvor der køres for stærkt.

- En af årsagerne til, at vi ser et fald, er også, at der kommer flere biler, og dermed bliver trængslen større og hastigheden lavere, siger Henrik Glintborg.

Vi lader ikke champagnepropperne springe af den grund, for vi ved, at der er nogle vejstrækninger, hvor der køres for stærkt.

Henrik Glintborg, leder af færdselsafdelingen, Midt- og Vestjyllands Politi

Politiets indsats virker

Politiet laver løbende hastighedskampagner og fartmålinger, og derfor har politiet også en del af æren i den faldende hastighed ifølge Henrik Glintborg.

- Jeg vil også klappe os selv lidt på skulderen, for vi har lavet en stor indsats netop på de her landevejstrækninger, hvor målingerne foregår med vores ATK-biler, og det har også haft en effekt på hastigheden i en positiv retning.

I 2015 gik politiet fra at have 25 fotovogne til at have 100 fotovogne.

00:24

Henrik Glintborg, leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi, lader ikke champagnepropperne springe på grund af Vejdirektoratets nye tal.

Luk video