Har du også undret dig? Derfor koster benzinen det samme overalt

Har du også undret dig over, at benzin og diesel i længere tid har kostet stort set det samme i hele landet på tværs af alle benzinselskaber?

En velkendt pris hos alle lavprisselskaberne Foto: Massimo Grillo, Newsbreak.dk

Dieselbilister kan priserne 8,39 og 8.49 kroner udenad, mens benzinbilisterne har vænnet sig til 10.09 og 10.19 kroner. Det er de bemandede stationer, der er 10 øre dyrere end lavprisselskaberne.

Men priserne er stadig de samme uanset selskab, uanset landsdel eller landsby.

Lokal konkurrence afgørende

Hos danskejede OK lyder forklaringen, at prisen på råolie ikke flytter sig.

Læs også SF vil udfase benzin- og dieselbiler fra om halvandet år

- Det er korrekt at priserne er så stabile. Vi oplevede et stor dyk, da Covid-19 startede, så steg prisen lidt, og nu er den stagneret. Vi sætter jo prisen efter verdensmarkedsprisen, og her svinger priserne meget lidt i øjeblikket. Der er olie nok på markedet, men efterspørgslen er tvivlsom, forklarer indkøbschef i OK Anne Holm over for Newsbreak.dk.

Ingen interesse i priskrig

En af de lokale forhandlere, som Newsbreak.dk har talt med, vurderer, at det store prisdyk ved corona-udbruddet gjorde ondt, og at ingen har interesse i en priskrig.

- Det kostede rigtig mange penge, da priserne styrtdykkede, men benzinen var indkøbt til en langt højere pris. Så ingen har interesse i en priskrig lige nu, siger Preben Pedersen, indehaver af en Shell Express-tank i Fredericia.

Han har den ro i maven, at han ikke lever af at sælge benzin og diesel. Selve tanken er lejet ud til olieselskabet, mens han driver værksted og kiosk på stedet. Har er stadig den lokale observatør for prisudviklingen, og der er kun én ting, der efter hans mening kan få priserne i bevægelse:

- Hvis et eller andet fjols sætter prisen ned, siger han.