Håndværkerfradraget tager jobs med sig i faldet

Regeringens vækstplan vil koste 500 Midt - og Vestjyske håndværkere jobbet. Håndværkerfradraget er nemlig ikke en del af den vækstplan, Regeringen og Venstre i øjeblikket forhandler.

I den forhandlingsramme som Regeringen og Venstre lige nu forhandler vækstplan i, er der ikke længere plads til håndværkerfradraget. Og det kan få store konsekvenser for Midt - og Vestjyderne.

Dansk Byggeri ærgrer sig derfor over at skulle sige farvel til en ordning, det har gjort det den skulle - nemlig at skabe arbejdspladser.

- Alt i alt, så er det skidt. Og især for vores område, hvor der måske ikke er helt så meget at lave, som i andre dele af landet, siger Niels Hansen, Formand for Dansk Byggeri Midt-Vest.

500 mister job

Hos Dansk Byggeri har de regnet ud, at det manglende fradrag vil koste 500 håndværkere jobbet i Midt- og Vestjylland. De har svært ved at se, hvordan det hænger sammen med vækst.

- En vækstplan burde jo skabe noget vækst, ikke afvikle vækst, lyder det undrende Niels Hansen, Dansk Byggeri Midt-Vest.

Karin Gaardsted er formand for Folketingets vækst og erhvervsudvalg. Hun forsvarer Regeringens beslutning.

- Jeg kan godt forstå, at mange har været glad for fradraget, men vi skal jo kigge på, om vi får nok nye arbejdspladser nok ud af den. Det er en prioritering af, hvor vi får mest ud af pengene, siger Karin Gaardsted.

I 2013 brugte statskassen 1,6 milliiarder og i 2014 1,7 milliarder kroner på planen. Det er altså de penge, de ikke mener, der har været godt nok givet ud.

Win-win for staten

Men det regnestykke giver de ikke meget for hos Dansk Byggeri.

- Det er en helt forkert opfattelse af det. Det har altid været en win-win for staten at have den her ordning. De får afgifter ind, de sparer dagpenge, de får moms ind, vi sparer noget energi, så vi ser anderledes på det i dansk byggeri, lyder det fra Niels Hansen.

Dansk byggeri forventer nu, at de får rigtig travlt i resten af 2014.

02:10 Luk video