Håndboldtrænere vil have ny overtalsregel skrottet

Store dele af dansk håndbold er i oprør. Ny regel med en ekstra markspiller på banen har ændret det taktiske, og det frustrerer spillets aktører..

En ny regel for overtalssituationer bliver beskyldt for at være ødelæggende for håndboldsspillet.

- Det er en ommer. Grundlæggende synes jeg, at det er dødssygt at se alle de scoringer fra egen banehalvdel i tomt mål, siger Kristian Kristensen der er cheftræner i FC Midtjylland.

En ny regel betyder nemlig, at spillet på flere måder har ændret karakter.

Det drejer sig om de situationer, hvor man tager målmanden ud og i stedet sætter en ekstra markspiller på banen. Tidligere skulle den ekstra markspiller have en overtrækstrøje på, og det skulle så være ham eller hende, der byttede med målmanden. Sådan er det ikke længere. Nu er det ligegyldigt, hvem der løber ud.

- Jeg synes ikke at det gør noget gavnligt for håndboldsporten. Jeg synes, at vi er ved at se nogle tendenser til at angrebs og dermed også forsvarsspillet bliver ændret markant i forhold til den forestilling jeg har om hvordan håndbold skal være, bakker cheftræner i Viborg HK, Allan Heine, op.

Og modstanden er markant. TV MIDTVEST har talt med samtlige ligatrænere her i landsdelen, og samtlige ser gerne, at reglen bliver skrottet. Bortset fra HC Midtjyllands Morten Secher, som endnu ikke har taget stilling.

- Det tager tid at få rigtigt vurderet og indtil videre har vi spillet en ni ti kampe og ud fra det synes jeg ikke vi kan sige, at mit grundlag er godt endnu. vi har mødt nogle få hold der har spillet med det og vi har kun spillet det nogle få gange og ud fra den spinkle erfaring synes jeg ikke, at jeg kan sige at der er det ene eller det andet.

Det er det internationale håndboldforbund IHF, der har lavet regelændringen. Og det danske håndboldforbund har så indført den herhjemme også for at sikre, at vi spiller efter de samme regler som internationalt.

Men trænerne mener, at DHF bør presse på for at få det internationale forbund til at gå tilbage til de gamle regler,

- De skal forholde sig fagligt til det der sker inde på banen og så sige, er det et produkt vi ønsker og kan se en ide i. Og så må de jo også godt lytte lidt til eksempelvis os trænere, siger Kristian Kristensen fra FC Midtjylland.