Håndboldforbund sløjfer nyindført challenge-system

Det nye challenge-system i håndbold har skabt en del forvirring. Nu bliver det helt droppet, oplyser formanden i Dansk Håndbold Forbund.

En måned inde i den nye håndboldsæson må det nyindførte challenge-system lade livet.

Det nye system, der har fået hård kritik, bliver fjernet i hele indeværende sæson. Det siger Dansk Håndbold Forbunds (DHF) formand, Per Bertelsen, til TV2 Sport efter et møde onsdag.

- Det er en skam, at vi er kommet dertil, men når det nu er gået, som det er, så tror jeg på, det er den rigtige løsning.

- Så vil vi bruge sæsonen til at finde en mere positiv måde at gøre det på fremadrettet, siger han til TV2 Sport.

Med det nye system havde trænerne mulighed for at udfordre en række af dommernes kendelser i de kampe, der blev vist på tv.

De nye tiltag har været til stor frustration for spillere og trænere i flere kampe i både herre- og dameligaen, og DHF valgte derfor lørdag at indkalde alle ligaklubber til et hastemøde om situationen.

At challenge-systemet nu har fået dødsstødet - i hvert fald midlertidigt - er Divisionsforeningens formand, Kasper Jørgensen, godt tilfreds med.

- Det har jeg det fint med ud fra de erfaringer, vi har haft med det, og de tilbagemeldinger, vi har fået fra klubberne. Så er det i den her situation den rigtige løsning. Det er ærgerligt, at vi får startet noget op, som vi er nødt til at få fjernet så hurtigt igen, siger han til TV2 Sport.

Kan komme på et andet tidspunkt

Per Bertelsen fortæller til samme medie, at han forventer at se et challenge-system i ligaerne igen "på et andet tidspunkt".

Challenge-systemet har været genstand for kaos i flere kampe i den nye sæson. Blandt andet i opgøret mellem TTH Holstebro og Skjern, hvor kampens sidste minut var præget af forvirring og fejl på grund af challenge-systemet.

Cheftræneren for Bjerringbro-Silkeborg, Peter Bredsdorff-Larsen, ærgrer sig over, at challenge-systemet ikke er blevet en succes.

Hvor længe kan dansk håndbold holde til det postyr, som de to nye tiltag, challenge og den elektroniske time out-knap har skabt? Måske ikke meget længere.

- En gylden mulighed for Danmark som foregangsland for test af challenge og dermed udvikling af vores sport og produkt er lagt på køl. Idéen kan diskuteres, men aktørerne har været skuffende dårligt forberedt, og det har bidraget til en sløj introduktion, skriver han på Twitter.

Den ligeledes omdiskuterede timeout-knap vil dog fortsat blive brugt.

Den har ellers også været i modvind fra start. I sidste uge nedlagde Team Esbjerg protest til DHF's disciplinærinstans, efter at holdet tabte med 25-26 til Herning-Ikast i damernes pokalkvartfinale efter bøvl med timeout-knappen.

Stor debat i Midt- og Vestjylland

Snakken om challenge-systemet har været tiltagende og livlig i det midt- og vestjyske håndboldlandskab. 

I sidste uge debatterede flere håndbold-profiler fra landsdelen deres holdning til systemet sammen med Per Bertelsen, formand for Dansk Håndbold Forbund. Det skete i Håndboldmagasinet Overtråft på TV MIDTVEST.

- Jeg er ikke blind for, at der har været en del grums. Og det ærgrer mig helt vildt. Det skulle jo have tilført noget positivt til dansk håndbold, og hvis det ikke gør det, skal vi måske pille det af igen, sagde Per Bertelsen.

Du kan se hele prommet herunder:

Det nye challenge-system har skabt en del forvirring og debat. Nu er en håndboldtræner direkte bekymret for håndboldens fremtid.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.