Halvandet års nedlukning er snart ovre: - Vi glæder os bare helt vildt

Det er længe siden, at man sidst har kunnet tage sig en svingom på en af landets natklubber. Nu er der så kommet dato på, hvornår diskoteksejere igen må slå dørene op for nattefest.

Der findes formentlig ikke mange erhverv i Danmark, der har været lige så hårdt ramt af coronapandemien som diskotekerne. Landets natklubber har været lukket siden marts sidste år, men nu er der endelig lys for enden af den mørke tunnel, som diskoteksejere det seneste knap halvandet år har gennemgået.

Frem mod den 1. oktober bliver samtlige coronarestriktioner nemlig udfaset, og det betyder, at natklubberne igen kan åbne fra den 1. september. 

quoteVi glæder os bare helt vildt, så det må gerne bare snart blive 1. september, så vi kan give den fuld gas igen.

Martin Tinghøj, Bestyrer, Zwei Grosse Bier Bar, Viborg

- Det er jo befriende, at man ved, hvilken dato man kan komme tilbage til normalen med stemning, glade mennesker og fest og farver. Det er godt nok noget, jeg har savnet længe, fortæller Martin Tinghøj, der er bestyrer hos Zwei Grosse Bier Bar i Viborg.

Det er en aftale mellem regeringen, Venstre, De Konservative, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Alternativet og Frie Grønne, der gør det muligt for diskotekerne at åbne, når sommer bliver til efterår. På samme tidspunkt bliver reglerne om begrænset åbningstider, udskænkning, salg af alkohol samt arealkrav ophævet.

På jagt efter personale

På diskoteket i Viborg skal Martin Thinghøj nu til at hyre ansatte, for der er faktisk kun ham tilbage. Der skal også strøm på anlægget og øl i hanerne, før han kan lægge coronaen endegyldigt bag sig.

- Vi har haft så mange, der har skrevet til os, at de savner at komme ud at danse og føle sig frie her hos os. Vi glæder os bare helt vildt, så det må gerne bare snart blive 1. september, så vi kan give den fuld gas igen, fortæller Martin Thinghøj.

Fra den 1. september til den 1. oktober vil der dog stadig være krav om coronapas på landets diskoteker.