Hagl så store som golfbolde ødelagde biler: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Et kraftigt uvejr har ramt Midt- og Vestjylland tidligt onsdag aften. Jess Hoffenzits Petersen oplevede det helt tæt på.

En helt almindelig sommerdag udviklede sig pludselig til et vejrmæssigt mareridt for Jess Hoffenzits Petersen fra Troldhede, da han kørte i området omkring Ølstrup ved Ringkøbing onsdag aften.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Temperaturen dykkede fra 30 til 14 grader på få sekunder og himlen var helt sort.

- Det var kæmpehagl, som kom ned. Flere drivhuse var smadret, og vi måtte også hjælpe en ældre kvinde, som havde fået knust sin forrude i bilen. Min egen bilrude er revnet, og der var også buler i taget, lyder det.

Sådan så de store haglkugler ud. 
Sådan så de store haglkugler ud. 
Foto: Jess Hoffenzits Petersen
Jess Hoffenzits Petersens bil tog skade af mødet med haglbygen. 
Jess Hoffenzits Petersens bil tog skade af mødet med haglbygen. 
Foto: Jess Hoffenzits Petersen

Hagl var så hårde som sten

Lige så hurtigt som uvejret trak ind over området, lige så hurtigt var det væk igen, fortæller Jess Hoffenzits Petersen.

Oplevelsen var en ubehagelig en af slagsen.

- Det var skræmmende. Du kunne ingenting se.

- De her hagl var lige så store som golfbolde. Nogle var større. Og de var ligesom sten. Du kunne ikke smadre dem ved at trykke på dem. De var fuldstændig ligesom sten, siger Jess Hoffenzits Petersen. 

Sådan så det ud fra Jess Hoffenzits Petersens bil, efter den voldsomme haglbyge var drevet over. 

DMI: Hagl kan falde med over 100 km/t

Hos den DMI’s lokale afdeling i Karup blev uvejret fulgt tæt. Ifølge DMI kan haglkugler, der har en diameter på fem centimeter, falde med en hastighed på 115 kilometer i timen.

- Det er meget usædvanligt. Så store hagl ser vi ikke ret tit herhjemme. De største haglkugler plejer at være på størrelse med en bordtennisbold, siger Lisbeth Nielsen, der er meteorolog ved DMI’s vejrtjeneste i Karup.  

- Uvejret kommer fra syd-sydvest og dækker et stort område. Det drejer sig om hele Midt- og Vestjylland og Fyn. Vi forventer, det passerer i løbet af aftenen, lyder det.

Ifølge DMI skulle vejret i morgen og i de kommende dage se mere fredeligt ud.