Hække, buske og blomster knækker nakken på tørken

Hvis tørken fortsætter den næste måneds tid, bliver det svært for de fleste hække og buske at overleve. Græsset skal du dog ikke være bekymret for.

De knastørre, brune og støvede græs er ikke længere et særskilt syn.

Men nu gør den vedvarende tørke det snart også svært for diverse blomster, buske og hække at overleve. Det fastslår en haveekspert over for Kristeligt Dagblad.

quoteGræsplænen er nok den del af haven, der er mindst grund til at være bekymret for.

Jesper Carl Corfitzen, gartner og tilknyttet boligejernes videnscenter Bolius.

- Hvis tørken fortsætter den næste måneds tid, som noget tyder på, når vi til gengæld til en kritisk fase i de fleste træer og buskes forsøg på at overleve tørken, siger Jesper Carl Corfitzen, der er gartner og tilknyttet boligejernes videnscenter Bolius som haverådgiver, og fortsætter:

- De planter, som i forvejen er småstressede og ikke rigtig er kommet i gang med god vækst, kan haveejerne godt regne med at skulle vinke farvel til.

Græsset ikke i fare

Du skal være ekstra opmærksom på træer, buske og hække. Især vandtrængende surbundsplanter som rododendroner er svære at holde i live.

Og når flere danske vandværker fraråder havevandinger, kan det være en stor udfordring at holde planterne i live.

Men græsset er der ikke noget grund til at være nervøs for.

- Græsplænen er nok den del af haven, der er mindst grund til at være bekymret for, fastslår Jesper Carl Corfitzen til avisen.

Haveeksperten forudser en stor salgsfest, når haveejerne næste år skal ud og købe blomster og buske, der kan alle dem, der dør i år.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.