Håber på en succes: Lokale varer sælges på nettet

Lokale producenter af madvarer forsøger nu at lokke kunderne til ved at samle det hele på et sted og lade kunderne bestille på internettet.

Du åbner hjemmesiden, vælger dine varer, betaler og så henter du det hele på Ausumgaard. Men det er ikke kun varer derfra, som du kan købe.

12 lokale producenter har slået sig sammen og sælger deres madvarer på hjemmesiden madsamling.dk. Det er et forsøg på at fremme de små lokale producenter, som ikke har så mange daglige kunder, fortæller landmand og initiativtager Kristian Lundgaard-Karlshøj.

- Det er ikke let at skabe en forbindelse mellem forbruger og lokalproducent og sørge for at gøre det på en effektiv måde. Så har vi kigget rundt, og vi har fundet madsamling.dk, som er inspireret af et lignende koncept i Frankrig. Det samarbejder vi nu med, og det er vi rigtigt spændt på at se, hvordan går, forklarer han.

Kristian Lundgaard-Karlshøj er dog optimistisk.

- Vores forventninger til det her er, at det går hen og bliver en succes. Ellers ville vi ikke gøre det. Men samtidigt er vi også bevidste om, at vi bliver nødt til bare at prøve noget. Det her er et rigtigt godt udgangspunkt, fordi det har set ud til at lykkes andre steder, uddyber han.

quoteJeg håber, jeg får nye kunder

Siobhan Kristensen, Hveddegaard Bondegaards Is

Lokalproducent er glad

En af de producenter der har meldt sig til er Siobhan Kristensen, der er indehaver af Hveddegaard Bondegaards Is.

De har lavet hjemmelavet is i syv år, og hun er begejstret for muligheden.

- Det er spændende, at der kommer noget nyt, og det er rart, at der kommer sådan noget. Måske er det godt, for de unge generationer vil gerne handle på nettet, og det er måske en måde, som vi kan fange dem på, siger hun.

Lige nu sælger hun fra sin egen gård, deltager i markeder og dyrskuer og er leverandør af is til blandt andet hoteller. Hun ved godt, hvad hun håber at få ud af det.

- Jeg håber, jeg får nye kunder. Også her i min butik, hvor jeg sælger flere forskellige størrelser, end jeg gør her, forklarer hun. 

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.