Håb i køns-chikanesag

Der er måske håb om forsikring for de kvindelige håndboldspillere.

I sidste uge kritiserede Viborg HKs direktør, Per Cassøe, det internationale håndboldforbund (IHF) for, at de ikke vil forsikre de kvindelige håndboldspillere til det igangværende VM i Brasilien. Men nu får Viborg HK måske ret i sagen, det skriver viborg-folkeblad.dk.

Peter Cassøe kritiserede især forbundet for, at de godt vil forsikre herrespillere, som de gjorde ved deres seneste VM-slutrunde, men ikke vil forsikre kvinderne, der lige nu spiller i Brasilien.

Påvirket IHF

Peter Cassøe opfordrede i sidste uge de nationale forbund til at ligge pres på IHF. Nu giver det måske pote.

- De nationale forbund tog spørgsmålet op med IHF for 14 dage siden, og da var IHF meget afvisende over for vores ønsker. Siden har de europæiske top-klubber hver især skrevet til IHF og krævet en forsikringsordning. Hvis det har været med til at få IHF på andre tanker, så de nu overvejer en forsikringsordning for kvinde-VM, så er det selvfølgelig positivt, udtaler Peter Cassøe til tv2sport.dk.

IHF mener ikke selv, at der er tale om forskelsbehandling, da forsikringen ved herrernes VM-slutrunde var et forsøg. Det skriver viborg-folkeblad.dk.

Viborg HK har selv ni spillere med til VM i Brasilien.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.