Gymnasietyve fængslet i fire uger

To mænd sidst i tyverne er blevet varetægtsfængslet fire uger for tyverier fra flere gymnasier den seneste tid.

Den seneste uger har adskillige gymnasieelever i landsdelen fået stjålet computere, ipads og andre værdigenstande fra deres tasker. Nu er to formodede gerningsmænd anholdt Foto: TV MIDTVEST

To mænd fra Algeriet er netop blevet varetægtsfængslet frem til 18. maj, sigtet for tyverier af blandt andet bærbare computere, mobiler og punge fra flere gymnasier i landsdelen.

Den ene mand er 28 år, den anden er - måske - 25 år. Hans identitet er politiet nemlig usikre på.

- Hans fingeraftryk er kendt under flere forskellige identiteter, forklarer anklager Jens Monberg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Mændene er sigtet for, de seneste dage , at have stjålet værdier fra elevers tasker på gymnasierne i Herning, Ikast, Bjerringbro og Viborg. På sidstnævnte gymnasium blev de to mænd anholdt, taget på fersk gerning.

- Vi efterforsker nu, om de også skulle have andre ting på samvittigheden, siger Jens Monberg med henvisning til at der er blevet begået  flere forbrydelser af samme karakter, andre steder i landet.

Lokalpolitiet i Viborg har fundet 20-25 computere og andre effekter, der formodes at stamme fra tyverier på Ikast-Brande Gymnasium og Bjerringbro Gymnasium. Personer, der har fået stjålet effekter på de to gymnasier, kan rette henvendelse til Lokalpolitiet i Viborg fra på mandag.