Gymnasietyve fængslet i fire uger

To mænd sidst i tyverne er blevet varetægtsfængslet fire uger for tyverier fra flere gymnasier den seneste tid.

To mænd fra Algeriet er netop blevet varetægtsfængslet frem til 18. maj, sigtet for tyverier af blandt andet bærbare computere, mobiler og punge fra flere gymnasier i landsdelen.

Den ene mand er 28 år, den anden er - måske - 25 år. Hans identitet er politiet nemlig usikre på.

- Hans fingeraftryk er kendt under flere forskellige identiteter, forklarer anklager Jens Monberg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Mændene er sigtet for, de seneste dage , at have stjålet værdier fra elevers tasker på gymnasierne i Herning, Ikast, Bjerringbro og Viborg. På sidstnævnte gymnasium blev de to mænd anholdt, taget på fersk gerning.

- Vi efterforsker nu, om de også skulle have andre ting på samvittigheden, siger Jens Monberg med henvisning til at der er blevet begået  flere forbrydelser af samme karakter, andre steder i landet.

Lokalpolitiet i Viborg har fundet 20-25 computere og andre effekter, der formodes at stamme fra tyverier på Ikast-Brande Gymnasium og Bjerringbro Gymnasium. Personer, der har fået stjålet effekter på de to gymnasier, kan rette henvendelse til Lokalpolitiet i Viborg fra på mandag.