Gruppe opretter fond til støtte for kvindelandsholdet

En ny fond skal støtte kvindelandsholdet og sørge for, at spillerne ikke kommer til at stå i samme situation som konflikten med DBU.

Det danske kvindelandshold har været på næsten alles læber, siden de deltog til EM i sommer. Både fordi de vandt sølv til slutrunden, men bestemt også på grund af deres konflikt om løn og andre krav med Dansk Bold Union, DBU.

Senest måtte kvinderne gå glip af en kvalifikationskamp mod Sverige, da en delaftale med DBU ikke blev forhandlet på plads før på kampdagen.

Det ærgrer mange danskere, og en ny folkefond, oprettet af blandt andre Anne Dorte Michelsen kendt fra Tøsedrengene, skal nu støtte det danske kvindelandshold. Det skriver Folkefonden for Kvindefodbold i en pressemeddelelse.

quoteDer er mange meninger om, hvorfor og hvis skyld det er, at forhandlingerne er gået galt.

Marie Herping Abrahamsen, tidligere ungdomslandsholdsspiller

- Der er mange meninger om, hvorfor og hvis skyld det er, at forhandlingerne er gået galt, men her og nu handler det om at se fremad og vise verden, at danskerne bakker op om kvindelandsholdet og om kvindefodbolden. Det gør vi moralsk og økonomisk, også selvom forhandlingerne genoptages i næste uge, siger tidligere ungdomslandsholdspiller Marie Herping Abrahamsen.

Initiativtagerne bag fonden opfordrer derfor danskerne til at give et bidrag til fonden, så kvindelandsholdet og kvindefodbolden kan udvikle sig og vokse.

Fonden håber i første omgang at samle 500.000 kroner ind, som kan støtte kvindelandsholdet her og nu. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.