Grillsæson nærmer sig: 300 gasflasker stjålet på fire måneder

Mens grillsæsonen nærmer sig, er sæsonen for tyveknægte, der går efter gasflasker, allerede godt i gang. 300 flasker er indtil nu blevet hapset i 2018.

De seneste dage med solskin og sommeragtige temperaturer får mange til at køre grillen frem. Men lad dig ikke friste, når du bliver tilbudt mistænkelige gasflasker. For grillsæson betyder også tyveri af gasflasker. På årets første fire måneder er der blevet stjålet 300 flasker i Midt- og Vestjylland.

- Det er noget, der faktisk er et generelt problem i forårsmånederne. Det ser vi faktisk ofte. Det stiger i disse måneder op til sommeren, siger vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

Problemet er, siger politiet, at der er et marked for den stjålne gas.

Når der er købere, er der tyve

Det er som regel tømmerhandler og byggemarkeder, tyvene hugger gasflaskerne fra. Og det er svært at gøre mere, end man gør nu, for at hindre tyveri.

- Det er svært, eftersom gasflaskerne skal stå udenfor og ikke udgøre en risiko. Man kan sætte video op og lukke dem så godt inde som muligt. Men man kan jo maskere sig og skære hegnet op. Det går ret hurtigt, forklarer vicepolitiinspektøren.

Ofte drejer det sig om mange flasker ad gangen, der bliver stjålet.

Påmindelse: Tænk jer om, når I bliver tilbudt gasflasker

Politiet opfordrer til, at man er påpasselig med ikke at købe stjålne gasflasker. Hertil har ordensmagten nogle fokuspunkter, man som køber skal være opmærksom på.

Her skal jeres alarmklokker ringe: