Grafik: Vestjyder drikker mindre end københavnere

Der er stor forskel på alkoholmønstrene i Danmark. I Nordjylland er snaps en favorit, mens københavnerne foretrækker bobler.

Danskerne er generelt et af de folkefærd i verden, der drikker mest alkohol. Men der er stor forskel på, hvor meget der bliver drukket i henholdvis Syd-, Øst-, Vest- og Norddanmark. Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

På en almindelig dag drikker 30 procent af danskerne øl, vin eller spiritus, men nord for København drikker man 21 procent mere end gennemsnittet.  Langs vestkysten og i Nordjylland bliver der generelt drukket mindre, men når der bliver hældt i glasset, så er snaps en favorit, mens køberhavnerne foretrækker bobler. Det viser tal fra Coops Mad-O-Meter. Der er dog én type alkohol, som hele landet drikker.

- Øl er noget, vi er fælles om i hele landet. På en almindelig dag drikker én ud af otte danskere øl, uanset hvor vi bor. Og mens vodka er noget, man drikker i byerne, så er snaps foretrukket på landet, siger analysechef i Coop Lars Aarup i pressemeddelelsen.

Også rødvin er særdeles populær, men igen mest eftertragtet nord for København og i Nordsjælland, hvor der drikkes 24 procent mere end gennemsnittet.

Undersøgelsen viser desuden, at der findes en såkaldt Mokaï-trekant i det jyske. Den går fra Struer i vest, til Skagen i nord og Grenå i øst. Indenfor denne trekant bliver der drukket cirka dobbelt så meget Mokaï, som i resten af landet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.