Grænsekontrol går ud over politiarbejdet i landsdelen

Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse vil få konsekvenser for politiarbejdet i Midt- og Vestjylland.

Chefpolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Klaus Arboe, siger til TV MIDTVEST, at de har fået besked på at afgive betjente til den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.

- Vi har fået et forvarsel om at afgive betjente til grænsekontrollen. Vi forventer at sende nogle af sted sidst på ugen, siger han.

I alt skal der bruges 200 betjente ad gangen til grænsekontrollen. Det vil få konsekvenser for politiarbejdet i Midt- og Vestjylland. 

Klaus Arboe fortæller, at man skal forvente længere sagsbehandlingstid. Han regner dog ikke med, at det umiddelbare beredskab vil blive berørt af den nye situation. 

- Vi tager betjentene fra vores sagsbehandling og bemander patruljebilerne. Vores umiddelbare beredskab bliver ikke berørt, men vi vil komme til at opleve en længere sagsbehandlingstid, siger han.

Midt- og Vestjyllands Politi kender endnu ikke det præcise tal for, hvor mange betjente, de skal afgive sidst på ugen. De ønsker dog heller ikke oplyse det, når det kendes.

Også hos Nordjyllands Politi forventer de længere sagsbehandlingstider. Det skriver dr.dk.

- Man kan forestille sig, at sagsbehandlingstiden kan blive længere. Det er klart, at vi er nødt til at prioritere i forhold til de opgaver, der ligger i politikredsen, siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau til DR.

Nordjyllands Politi ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange betjente, de skal bidrage med.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.