Gør nytårsaften til en god oplevelse for hunden med tre simple råd

Mange hunde bliver bange for den høje støj, der kommer af fyrværkeri. Simple råd fra Dyrenes Beskyttelse kan hjælpe.

Nytårsaften og dagene op til er for mange de få dage, hvor de endelig kan gøre det, de har ventet næsten et helt år på; At fyre fyrværkeri af.

Men for andre er de dage, hvor man lovligt kan fyre raketter og andet af, de mindst rare på året.

Det drejer sig om hunde, som i forbindelse med nytårsaften kan opleve stress og angst, når der fyres krudt af.

- Det er forskelligt fra hund til hund, hvordan de oplever nytårsaften. Mens nogle hunde bliver så stressede, at de skal medicineres, kan andre nøjes med at ligge i skødet hos ejeren eller gemme sig under bordet. Uanset hvor stresset den enkelte hund bliver, så bør man altid sørge for, at der er taget hensyn til hunden, siger Jens Jokumsen, der er familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Tre råd

For at give sin hund en god oplevelse til nytår, foreslår familiedyrschefen, at man tager helt væk fra byer, hvor det nye år fejres med mere fyrværkeri end på landet, hvis ens hund er følsom overfor høje lyde.

- For andre hunde er det passende bare at lade dem være tæt på ejeren, tænde radioen eller give dem et tyggeben, når fyrværkeriet er værst, siger Jens Jokumsen.

Til hundeejere har Dyrenes Beskyttelse derfor lavet tre simple råd til, hvordan man også sørger for, at det ikke kun er menneskene, der får en god aften den 31. december.

Et nytår med hensyn

Foruden de tre råd anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at man ikke lader sin hund være alene nytårsaften. Det kan i nogle tilfælde få hunden til at reagere endnu mere voldsomt næste gang, den hører høje lyde.

- Oplever hunden et højt niveau af stress og angst nytårsaften, kan det spredes som ringe i vandet til andre situationer som for eksempel torden og skybrud. Derfor må vi som hundeejere tage de hensyn, der gør, at hunden ikke bliver så påvirket, at den også begynder at føle angst i hverdagen, forklarer Jens Jokumsen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.