Godt nyt til midt- og vestjyske boligejere: Her stiger priserne mest

Boligejere i regionen kan se frem til højere boligvurderinger og lavere boligskatter.

Et nyt vurderingssystem og nye boligskatter kan få smilet frem hos en stor del boligejerne i hele landet.

For når det nye vurderingssystem og et nyt skattesystem træder i kraft fra henholdsvis 2020 og 2021, stiger mange boliger i pris, samtidig med at boligskatterne falder.

- Typisk understøttes priserne på boliger uden for de store byer, skriver Nationalbanken ifølge Jyllands-Posten.

Midt- og Vestjyske kommuner i fremgang

Kommunerne i Midt- og Vestjylland er ingen undtagelse i dette regnskab. Især Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Viborg Kommune ligger højt på den liste over forventet priseffekt af de nye ejendomsvurderinger, som Jyllands-Posten har regnet på ud fra tal fra regerings udspil.

Her står et enfamilieshus i Lemvig Kommune foran landets tredjehøjeste positive priseffekt på 14,0 % - kun overgået af Lolland Kommune på 16,4 % og Oddsherred Kommune på 15,9 %.

Forventet priseffekt i udvalgte kommuner

Foruden prisstigningerne på boliger kan cirka en million husstande også forvente at skulle betale mindre i boligskatter.

Ejerlejligheder hårdt ramt

Mens det for husejere kan blive til en prisfest, kan lejlighedsejere se frem til de nye vurderinger og boligskatter med mundvigen vendt nedad.

Her forventes det nemlig, at ejerlejligheder i gennemsnit vil falde med 5,8 % i landet, og værst vil det gå ud over ejerlejligheder i de større byer.

Foruden højere boligpriser og lavere skatter vil Landdistrikternes Fællesråd lette på skatten for dem, der tager turen til yderkommuner for at arbejde.