God sommer på trods - leverandører til nattelivet holder skindet på næsen

I snart et halvt år har nattelivet været lukket ned som følge af coronavirussen.

Både hos Depotet Thisted og hos Natdamperen i Holstebro, har de klaret sommeren, på trods af, at de ikke har kunne omsætte på normal vis. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Sommeren har budt på færre sene byture end normalt - faktisk slet ingen. 

Som følge af coronakrisen har barer og restaurationer nemlig været pålagt at lukke ved midnat, for at mindske risikoen for spredning af coronavirus.

Dog har det ikke haft helt så store konsekvenser for dem, der lever af at sælge mad og drikkevarer til byens festglade mennesker, som man måske kunne tro.

Læs også Museum har været lukket siden marts: - Vi har været så ærgerlige

Nogle har endda været så heldige, at de har kunne vinde det tabte hjem på andre tider af døgnet.

Der har nemlig været flere turister i landet end normalt. 

- Der er en meget større andel af danskere, og alt andet lige så bruger de flere penge, fortæller Niklas Svendsen, der er indehaver af Depotet Thisted, der sørger for våde varer i nattelivet.

Niklas Svendsen er en af dem, der har kunne veje op for den tabte omsætning.

- Barer og diskoteker sælger vi ikke lige så meget til, som vi gjorde før, men til gengæld er vores salg til restauranter og cafeerne steget meget i forhold til samme tidspunkt sidste år, fortæller han. 

- Vi er begyndt at sælge rigtig meget til private i stedet for, og det har reddet os. Lokalsamfundet har støttet rigtig godt op, fortsætter han.

Depotet Thisted har 18 fadølsanlæg, og de har flere gange været ude for, at alle 18 var lejet ud på en gang.

- Vi har fået en rigtig god sommer på trods, lad os sige det sådan, siger indehaveren.

Ingen natmad

Også hos dem der sælger mad til byens natteravne, har det været nogle stille måneder.

Hos Natdamperen i Holstebro har de kun åbent om natten - men har altså haft helt lukket siden marts. Og det er der en god grund til.

Vi har fået en rigtig god sommer på trods, lad os sige det sådan.

 Niklas Svendsen, indehaver, Depotet Thisted

- Fra klokken to til seks ligger størstedelen af omsætningen. I hvert fald 90 procent, siger Cayan Akbina, der er indehaver af Natdamperen i Holstebro.

Men heldigvis for Cayan Akbina er han ikke kun indehaver af Natdamperen. Han er nemlig også manden bag Rhodos Pizza, og her har han kunne veje op for den tabte indtjening. 

- Jeg har haft samme omsætning, hvis man tæller det sammen, men der træls, at man skal lave mere herovre, når man kunne tjene mere derovre, siger han. 

Det har længe været planen, at fjerde fase af genåbningen af samfundet skulle træde i kraft her i begyndelsen af august, men det er fortsat usikkert, om diskoteker og barer også får lov til at holde åbent om natten igen.

- Der er ikke andet at gøre end at håbe, siger Cayan Akbina.