Glæde hos midt- og vestjyske erhvervsuddannelser - Vigtigt for kvaliteten

Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at droppe omprioriteringsbidraget. Det skaber lettelse hos Erhvervsuddannelserne.

Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at droppe det såkaldte omprioriteringsbidrag. Det betyder blandt andet, at landsdelens erhvervsuddannelser de kommende år slipper for at skulle finde de to procents besparelser, som regeringen ellers havde lagt op til.

quoteDet er en lettelse, at det ikke går så galt, som vi ellers var stillet i udsigt. Omvendt er vi heller ikke i mål.

Allan Kortnum, Direktør, Herningsholm Erhvervsskole

- Vi er meget taknemmelige for at slippe for omprioriteringsbidraget på erhvervsuddannelserne. Det er rigtig vigtigt for erhvervsuddannelserne og for kvaliteten af det arbejde, vi laver, siger Kirsten Holmgaard, der er direktør for Mercantec i Viborg. 

Det er i forbindelse med forhandlingerne af næste års finanslov, at omprioriteringsbidraget er blevet droppet. Det blev ellers indført for alle offentlige institutioner i 2015 af den daværende Venstre-regering. Uddanelsesinstitutionen Mercantec i Viborg skulle oprindeligt have sparet 8,8 millioner på erhvervsuddannelserne, men nu skal de i stedet nøjes med at spare 6 millioner.

Meldingen fra regeringen glæder også på Herningsholm Erhvervsskole, selvom der stadig er bekymring at spore.

- Det er en lettelse, at det ikke går så galt, som vi ellers var stillet i udsigt. Omvendt er vi heller ikke i mål, for vi skal stadig spare rigtig mange millioner, siger Allan Kortnum, der er direktør på Herningsholm Erhvervsskole.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.