Giftig 1/8-finale venter VM-kvinder efter nyt nederlag

En frygtelig første halvleg ødelagde Danmarks muligheder mod Montenegro. Nu venter Sverige i 1/8-finalen.

Foto: Arkivfoto - TV MIDTVEST

Håndboldkvinderne har fortsat svært ved at få spillet og konceptet til at fungere ved VM i Danmark.

Fredag aften tabte danskerne for anden kamp i træk, da holdet blev slået med 23-21 af Montenegro i Herning, og nu venter der Klavs Bruun Jørgensens tropper en giftig 1/8-finale mod Sverige søndag.

Et nederlag i den kamp vil ikke blot betyde, at VM slutter som en klar fiasko, det vil også betyde farvel til OL i Rio næste år.

En sejr over montenegrinerne havde givet en andenplads i gruppe A og et efterfølgende møde med mere overkommelige Polen, men desværre for danskerne fortsatte de i det spor, de trak efter sig i Ungarn-kampen i onsdags.

Angrebsspillet var fra start rystende usikkert. Kristina Kristiansen havde svært ved at sætte angrebene op, og Stine Jørgensen virkede blokeret, når hun fik chancen for at fyre sine langskud af.

Det danske hold var handicappet af fraværet af en småskadet Line Jørgensen, men alligevel var det næsten skræmmende, at det kun lykkedes Danmark at score tre gange i de første 20 minutter.

Intet hold i verden kan klare sig med så ringe en scoringsfrekvens, uanset hvor godt forsvarsspillet er. Den danske defensiv fungerede trods alt bedre end offensiven, selv om Rikke Skov hurtigt måtte skiftes ud efter at være blevet snydt tre gange.

Klavs Bruun Jørgensen brugte to timeouter i løbet af de første 25 minutter, og allerede efter et kvarter ofrede han Kristina Kristiansen, satte Anne Mette Hansen ind og spillede uden udlært playmaker.

Isoleret set var det et vellykket træk, fordi Anne Mette Hansen fortsatte sine flotte takter fra tidligere i turneringen og hamrede fire mål i kassen i første halvlegs sidste halvdel, men danskerne kom alligevel aldrig rigtig i nærheden af Montenegro.

Det stod 7-12 på den store lystavle i Boxen efter en mistrøstig første halvleg, og der var brug for en mirakuløs vending efter pausen, hvis Danmark skulle hente de to point.

Klavs Bruun Jørgensen gik fra anden halvlegs start tilbage til sin oprindelige plan og satte Kristina Kristiansen ind i angrebet og Rikke Skov i forsvaret, og indledningsvis så især offensiven bedre ud.

Danskerne fik lettere ved at lave mål, og Anne Mette Hansen spillede fortsat udmærket på venstre back, men et afklaret montenegrinsk hold bevarede forspringet.

Katarina Bulatovic demonstrerede sin velkendte klasse, men især den bevægelige Durdina Jaukovic voldte det danske forsvar vanskeligheder.

I Line Jørgensens fravær gjorde Louise Burgaard det fornuftigt på højre back, men selv om danskerne til sidst nåede op på 21-23, blev den skrækkelige første halvleg for kostbar.

Nu har holdet en hviledag til at komme til kræfter, inden det er knald eller fald mod svenskerne på søndag.

/ritzau/