Genåbningsplanen siger torsdag: Fitnesscentrene ved ikke, om de må åbne

Fitnesscentrene venter i spænding på at få at vide, om de må åbne torsdag, som genåbningsplanen siger. Men ingen kender regler, rammer og krav, og centrene ved ikke, om de er købt eller solgt.

2:36
Bibi Salskov spritter af og gør rent i sit fitnesscenter i håbet om, at hun på torsdag kan lukke kunderne indenfor igen.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen / TV MIDTVEST

Rundt omkring i Midt- og Vestjylland gør fitnesscentrene klar til at åbne på torsdag, som genåbningsplanen foreskriver. Men faktisk ved indehaverne af fitnesscentrene ikke, om de må åbne endnu.

Det har fået spørgsmålene blandt brugerne af centrene til at hobe sig op.

- Vi er kede af, at vi ikke ved, hvornår vi skal åbne, for der er ret mange, der spørger os om, hvornår vi åbner, så vi venter i spænding på beskeden. Vi har brug for at vide det, så vi kan gøre os klar, fortæller Bibi Salskov, der er medejer af Struer Motion.

- Det er frustrerende. Vi står bare i startboksen og er klar til at åbne, siger Pernille Colkær, der ejer Pure Performance Fitness i Tarm.

Pernille Colkær, ejer af Pure Performance Fitness i Tarm, er frustreret over den manglende afklaring.
Pernille Colkær, ejer af Pure Performance Fitness i Tarm, er frustreret over den manglende afklaring.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

I genåbningsaftalen, som et flertal i Folketinget blev enige om i marts, står der, at indendørs idræt må åbne på torsdag den 6. maj. Men der står hverken, om fitnesscentrene er en del af det, eller hvilke restriktioner de skal overholde.

De mange spørgsmål og få svar skaber usikkerhed for Bibi Salskov, der mest af alt er nysgerrig på, om en eventuel genåbning bliver med coronapas.

- Coronapas vil betyde, at vi skal have bemanding på i den fulde åbningstid, og det har vi ikke ressourcer til på nuværende tidspunkt, fortæller indehaveren af Struer Motion.

Konservative vil lade folk træne

Mandag aften forhandler partierne på Christiansborg om, hvad der kan få lov til at åbne torsdag den 6. maj og hvilke restriktioner, de skal følge.

Formanden for de Konservative, Søren Pape Poulsen, har fitnesscentrene højt på ønskelisten.

- Du tager jo ikke i fitness, hvis du er syg. Nu har vi hørt så meget om folkesundhed, og folkesundhed er jo netop at holde sig i god form, så lad os da få folk tilbage i centrene, siger han.

Ifølge brancheforeningen Dansk Fitness og Helse Organisation har fitnesscentrene i Danmark mistet hver femte af deres kunder i løbet af det seneste år. Det svarer til 100.000 medlemskaber på landsplan. 

Derfor håber Bibi Salskov for sig selv og hendes kunder, at forhandlingerne mandag aften kaster en afklaring af sig.

- Det begynder at være vigtigt for folks fysiske og mentale sundhed. Vi oplever folk, der trænger til at komme ud og træne igen, fortæller medejeren af Struer Motion.

Med genåbningen torsdag er der lagt op til, at forsamlingsloftet stiger til 25 personer indendørs, men om det vil gælde for fitnesscentre vides ikke endnu.