Genåbningen kan mærkes hos bilforhandlerne: Solid fremgang i marts

Efter nogle hårde måneder er der efter genåbningen af detailhandlen fremgang at spore i det midtjyske bilsalg.

Ligesom mange andre brancher har også bilsalget været hårdt tynget af coronanedlukningen. Men med genåbningen af detailhandlen er udviklingen vendt, og marts endte med at blive en måned, hvor mange nye biler blev solgt.

Det skriver brancheorganisationen De Danske BilImportører i en pressemeddelelse

I marts måned blev der i Region Midtjylland nyregistreret 4.905 personbiler, hvilket er 63,9 procent flere end sidste år.

- Genåbningen var tiltrængt for bilsalget, og vi er rigtigt glade for at se, at kunderne er vendt tilbage til butikkerne i marts måned. Det er efterhånden længe siden, at vi har oplevet et bilsalg, der på landsplan opnåede knap 24.000 nyregistreringer på en enkelt måned, udtaler Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører, i pressemeddelelsen.

Med marts måneds tilgang af nye biler endte personbilsalget i 1. kvartal i Region Midtjylland "kun" 13,3 procent under sidste års niveau i samme periode. Med til det regnestykke hører, at coronakrisen kun påvirkede halvdelen af marts i 2020, mens både januar og februar i 2021 var helt lukket ned.

Selv om 1. kvartal af 2021 ligger under sidste års niveau, så var genåbningen med til at hive tallene i den rigtige retning for bilbranchen.
Selv om 1. kvartal af 2021 ligger under sidste års niveau, så var genåbningen med til at hive tallene i den rigtige retning for bilbranchen.
Foto: De Danske Bilimportører