Gav dronningen blomster som seksårig: Da Camillas farmor døde, fik hun billedet af øjeblikket med i kisten

Camilla Holm Arvads farmor var pavestolt over, at barnebarnet havde overrakt majestæten blomster.

For 20 år siden var dagens fødseslar, Dronning Margrethe, på officielt besøg i Brande. Og det besøg husker særligt én ung kvinde, der dengang var en lille pige.

Det var nemlig Camilla Holm Arvad, der i september 2000, på sin egen seks-års fødselsdag, stod klar til at overrække majestæten blomster.

- Jeg kan huske, at ventetiden var lang, fordi jeg skulle stå derinde, mens jeg kunne se, at alle mine venner og børnehavebørn stod udenfor med flag og ventede, fortæller den nu 25-årige kvinde, der stadig bor i byen.

Genert gik hun frem til Dronningen, gav hende blomsterne og løb så hurtigt sin vej. Der nåede dog at blive knipset et billede af den lille lyshårede pige, der afleverede buketten, og det foto fik især stod betydning for Camilla Holm Arvads farmor.

- Det billede har min farmor haft stående i sit køkken i alle de år siden. Der har været mange snakke omkring det billede, fordi min farmor har været rimelig stolt over det, fortæller Camilla Holm Arvad.

Blomsterbilledet kom med i kisten

I dag fylder dronningen så 80 år, men for nylig blev der stille i køkkenet hos Camilla Holm Arvads farmor.

Den 88-årige kvinde, der i forvejen var syg, blev ramt af coronavirus. Og kort før påske døde hun.

Camilla Holm Arvads farmor blev 88 år.
Camilla Holm Arvads farmor blev 88 år.
Foto: Privatfoto

Camilla Holm Arvad og hendes familie måtte sige farvel til en vigtig person i deres liv, men de vidste, hvad hun skulle have med af minder på den sidste rejse.

-  Vi fik lov til at give hende et minde med i kisten, og det er faktisk billedet, hvor jeg giver blomsten til Dronningen, fortæller Camilla Holm Arvad.

- Så selvom man ikke har tænkt meget over til daglig, hvad dronningen egentlig betyder, så har hun jo betydet meget for mig og min farmor, fordi vi har haft de snakke omkring billedet.

Tilbageblik: Dronning Margrethes besøg i Midt- og Vestjylland gennem årene.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Royalt.