Gæster anbefales en meters afstand til private fester

Private festarrangører bør have fokus på afstand mellem gæsterne, skriver Sundhedsstyrelsen i anbefaling.

På grund af stigende smitte med coronavirus er det især vigtigt for arrangører af private fester at forsøge at undgå smittespredning.

Derfor er der en række anbefalinger og gode råd, som arrangørerne kan have gavn af at følge. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Blandt andet anbefaler Sundhedsstyrelsen, at alle gæster kan holde en meters afstand til hinanden. For personer i øget risiko anbefales der to meters afstand.

Det anbefales også, at hver deltager skal kunne have fire kvadratmeter for sig selv. Det vil sige et område på to gange to meter.

Ifølge Bolette Søborg, der er overlæge i Sundhedsstyrelsen, bør man som vært begrænse antallet af gæster, som man inviterer.

- Afstand er det helt afgørende i forhold til at beskytte hinanden mod smitte, siger Bolette Søborg i pressemeddelelsen.

De opdaterede anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen følger, efter at antallet af smittetilfælde på det seneste har været stigende herhjemme.

quoteAfstand er det helt afgørende i forhold til at beskytte hinanden mod smitte

Bolette Søborg, overlæge i Sundhedsstyrelsen

Situationen har fået sundhedsmyndighederne til at anbefale, at folk i Odense, København og kommunerne omkring hovedstaden overvejer, om de kan aflyse eller udskyde fester i de næste uger.

Men det er ikke ikke alle fester, man behøver at udskyde. Det har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) understreget.

Ifølge ministeren er der ikke grund til at flytte rundt på eksempelvis bryllupper og konfirmationer.

Højeste antal nye smittede i fem måneder

Der er registreret 251 smittetilfælde det seneste døgn i Danmark, hvor der testes langt mere end tidligere. Det oplyser Statens Serum Institut.

Det er det højeste antal smittetilfælde på én dag i fem måneder.

Når man sammenligner tallene med starten af udbruddet i foråret, skal der tages højde for, at antallet af daglige test er mangedoblet siden da.

Det betyder, at der givetvis bliver opdaget flere tilfælde i dag end i foråret, hvor mange kan have været smittet, uden at de er blevet testet hos sundhedsmyndighederne.

Der er i det seneste døgn blevet testet lige knap 21.000 mennesker.

Fordelt på kommuner er der flest tilfælde i København med 62, Slagelse med 24, Aarhus med 13, Herlev med ni, mens Odense, Gladsaxe og Thisted alle har otte nye tilfælde.

Det går den forkerte vej, siger lektor i medicinalbiologi ved Roskilde Universitet Peter Kamp Busk om de nyeste tal.

- Vi havde jo håbet, at smittetallet ville begynde at falde igen.

- På den anden side tager de tiltag, vi har indført mandag, nogle dage eller en uge, før de slår igennem, siger han og kommer med en påmindelse om, at situationen er alvor.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.