Gade: Minehunde skal til Afghanistan

Forsvarsministeren bakker forsvaret op; minehunde skal med de danske soldater i krig.

Forsvaret vil have specieltrænede hunde med til Afghanistan - de skal hjælpe soldater med at undgå miner. Og de får opbakning af forsvarsministeren:

- Hvis forsvaret vurderer, at minehunde kan hjælpe på de problemer, vi har med miner og bomber, så mener jeg ikke alene, at det er værd at overveje, men at det skal sættes i gang.

Forsvarsministeren tror dog ikke, at minehundene kan løse hele problemet med danske soldater, der bliver såret af miner eller vejsidebomber, men hundene kan være med til at forbedre soldaternes sikkerhed. Derfor skal det forsøges at sende minehunde med soldaterne:

- Hundene kan hjælpe på den måde, at man i visse situationer kan man lade hundene afsøge et område og se, om de kan finde bomber. Men det er vigtigt for mig at understrege, at det heller ikke er uden problemer. Hundene har en hundefører, og hvis man sætter en hund og en hundefører ud foran eksempelvis køretøjerne, så er det jo hundeføren, der er sårbar og bliver slået ihjel. Derfor er det ikke i alle situationer de kan bruges og de kan ikke løse alle problemer. 

Se mere om hundene og Dansk Folkeparties forsvarsordfører holdning til minehunde her:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.