Fyrværkeri i fokus

Myndighederne tjekker Over 1000 steder med fyrværkeri op til nytår.

​Fra i dag kan sælgere og producenter af fyrværkeri forvente at få besøg af myndighederne, for at sikre sig, at alt salg og produktion af krudt og kugler følger reglerne.  

Siden i går d. 27. december har det officielt været tilladt at fyre fyrværkeri af. Det betyder samtidig at salget af nytårsskyts nu for alvor er skudt i gang.

Det er de kommunale beredskabsenheder og brandvæsner, der fører tilsyn med salget, og kontrollerer, at sikkerheden omkring produktion og opbevaring er i orden.

- Vi løser en meget vigtigt opgave, og tager selvfølgelig sikkerheden alvorligt omkring de her ting. Det er også derfor vi overalt i landet, fra storby til landområde, kan finde på uvarslet at kigge forbi, for at være sikre på, at der er styr på de ting, der skal være styr på, forklarer sekretariatschef Bjarne Nigaard fra Danske Beredskaber.

Bjarne Nigaard forklarer, at systemet med kontroltilsyn primært bygger på de tilladelser der er søgt, men altså også på anmeldelser.

- Vi har desværre også i år oplevet et par steder i landet, hvor det har været nødvendigt at tage af sted til ulovlige oplagringspladser. Én ting er, at det kan være farligt for ejeren og de, der skal udføre kontrollen, men mest tankevækkende er det jo, at de ansvarlige ser stort på familiens og naboernes sikkerhed. Fyrværkeri er nok smukt at se på. Men det kan hurtigt udvikle sig alt andet end smukt, hvis ikke det håndteres og opbevares ordentligt.

 

I hvilken periode må man skyde fyrværkeri af?

 

Godkendt fyrværkeri

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Forbrug.