Fyrre procent har følt sig stressede det seneste år

I dag sætter 20.000 medarbejdere landet over fokus på mental sundhed - og der er brug for det. Sidste år mærkede 40 procent til stress på arbejdet.

Der er brug for at sætte fokus på mental sundhed. Stress, angst og depression er begyndt at fylde faretruende meget. Det seneste år følte hele 40 procent sig stressede eller havde det psykisk dårligt i forbindelse med arbejdet.

- Vi er i et samfund, hvor tingene går rigtig stærkt. Der er flere og flere der går ned med stress, og det tror jeg man kan gribe på forkant ved at få italesat tingene, fortæller Torben Hansen, som er projektleder hos Multimontage.

I dag har firmaet Multimontage taget en dag ud af kalenderen for at få snakket lidt om de tunge emner. Noget som kan være svært. En undersøgelse fra voxmeter viser, at 29 procent føler det er svært at tale med sin kollega om, hvis man har det mentalt dårligt.

Behov for fokus

Når det er svært at tage snakken med kollegaer om mental sundhed, så kræver det fokus på udfordringen. Det bakker 516 virksomheder op omkring, de har alle sat dagen af til at have fokus på det mentale.

quoteAlene det at tage dialogen om det, så er man godt på vej i forhold til at gøre noget ved mental sundhed

Lars Bo Pedersen, Programchef, Velliv Foreningen

- En enkelt dag er selvfølgelig ikke nok til at få sat det systematisk på dagsordenen. Men vi er ret sikre på, at hvis man bruger mere tid i det daglige og er opmærksomme på specielt når det begynder at gå galt. Så kan man tage stress og andre ting i opløbet, forklarer Lars Bo Pedersen, som er programchef hos Velliv Foreningen.

Men selvom det ikke for alvor batter med en enkelt dag, så kan det gøre en forskel på sigt.

- Alene det at tage dialogen om det, så er man godt på vej i forhold til at gøre noget ved mental sundhed, uddyber Lars Bo Pedersen.

Det der normalt ikke tales om

På virksomheden Multi-montage i Stoholm er de vant til at arbejde med tunge elementer. Men tunge emner som stress og trivsel - kan være vanskeligere at løfte. 

I dag fandt de så alligevel ud af, at de godt kan favne begge dele.

- Vi har fået italesat nogle af de ting man går og tænker på i dagligdagen men måske ikke får snakket om. Den mentale del af en arbejdsplads, fortæller Torben Hansen, som er projektleder hos Multimontage.

Dagen har budt på oplæg med en sportspsykolog, gåtur og bålhygge. Og så har den fået en af cheferne til at tænke lidt mere over den mentale sundhed.

- Jeg vil forsøge at være bedre til at spørge ind til nogle ting og italesætte nogle ting. Og så vil jeg være bedre til at stille de svære spørgsmål også, siger Torben Simonsen, som er Miljøleder hos Multimontage.

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.