Fyringer på vej i Vestas

Vestas' topchef Ditlev Engel bekræfter i dag, at der vil blive nedlagt stillinger i Vestas.

Et forventet overskud hos Vestas for 2011 på op mod to milliarder kroner er blevet vekslet til et rundt nul. Derfor er der fyringer på vej hos vindmølleproducenten. Det fortæller topchefen i Vestas, Ditlev Engel, i dag til DR Nyheder. Udmeldingen om nye fyringer hos vindmølleproducenten har fået aktien til at dykke med over 17 procent i dag.

Teknikken driller Vestas

Når Vestas nedjusterer forventningerne, er det fordi, teknikken driller. Vindmøllegiganten kan ikke levere vindmøller til tiden, og derfor mangler der indtægter- Vi får ekstra omkostninger i forbindelse med produktionsmodningen af ny teknologi. Det er selvfølgelig ikke godt nok, men vi bliver nødt til at komme ud med denne her meddelelse, siger Ditlev Engel til DR Nyheder. Han vil i dag ikke sætte tal på antallet af fyringer.

Ekspert: Skal Engel fortsætte?

I Børsen i dag stiller en ekspert spørgsmålstegn ved, om Ditlev Engel fortsat skal være topchef i Vestas.- Det handler om, hvorvidt bestyrelsen har den tillid til Ditlev Engel, der skal til, for at han kan fortsætte, siger Flemming Poulfelt til Børsen. Han er professor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School.Ditlev Engel selv ønsker at fortsætte.