Fuldmåneaften: Silkeborg går i sort ved idrætsevent

I Silkeborg bliver lyset i midtbyen lørdag aften slukket som en del af fuldmåneeventen Move for Life.

Netop nu indtager fuldmånebegivenheden Move For Life Region Midtjylland. Fra den 3.-5. november har vestjyske borgere mulighed for at deltage i omkring 15 lokale motions- og bevægelsesevents.

De arrangeres af DGI i samarbejde med kommuner, foreninger og kulturaktører i Region Midtjylland - et projekt, der er støttet med midler fra Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Der er fuldmåne i aften, og det markerer de i Silkeborg, hvor alt lyset i midtbyen er slukket.

På den måde bliver en mørk måned forvandlet til noget med masser af liv, lys og farver. Det sker med masser af lokale events, der på hver sin måde kobler foreningsliv, kultur og oplevelser sammen med lokalområdet.

- Move For Life er Danmarks smukkeste og mest bevægende fuldmånedøgn, der gentænker motion og bevægelse gennem mere end 140 idrætsevents.

- Det er et regionalt DGI-projekt, som har til formål at gentænke måden, vi er aktive på, mens vi bevæger hele regionen samtidigt, fortæller Andreea Oprea, der er DGI Vestjyllands lokale projektleder for Move For Life

Projektet er dels sat i verden for at præsentere og udvikle de mange lokale eksisterende idræts- og bevægelsesmuligheder, og dels at samskabe en række nytænkende events gennem gensidig udfordring og inspiration af idræts- og kulturverdenen.

quote- Vi ser en tendens til nye og mere uforpligtende fællesskaber, hvor udøverne organiserer sig gratis via de sociale medier

 Andreea Oprea, projektleder, DGI Vestjylland 

Mange tilbud

Der er omkring 15 events i pipeline i de deltagende vestjyske kommuner: Holstebro, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Struer, men der arbejdes hele tiden på at føje flere til bevægelsespaletten.

Vestjyderne kan blandt andet se frem til et spændende oplevelsesløb på Klosterheden mellem Lemvig og Struer.

En vandretur fra Bovbjerg Fyr til Trans Kirke med lygter og efterfølgende fællessang i kirken er også en mulighed.

I Thorsminde indbydes både store og små til KultRUN – et kulturhistorisk motionsløb i samarbejde med Strandingsmuseum St. George.

I Bonnet kan du få en guidet måneskinstur i Mosekonens rige, hvor deltagerne får fortælling om nattens forunderlige lyde.

I Lemvig kan borgerne også se frem til et fakkeloptog, hvor idrætsforeninger, organisationer og andre kulturinstitutioner vil sætte byen i bevægelse, på en ny måde med lys og bevægelse, der sammen skaber flotte og innovative oplevelser for alle der har lyst at deltage.

I Struer kan man få en ny og anderledes badmintonoplevelse, når der spilles Natminton - et spil, hvor der spilles badminton i mørke med selvlysende bolde.

I Holstebro er der flere planer på tegnebrættet, blandt at lave nogle spændende aktiviteter på Slagteriet i Holstebro midtby.

Gentænkning af foreningslivet

Som titlerne på eventsne afslører, er det ikke de traditionelle foreningsaktiviteter, som er på programmet. Move For Life har nemlig gjort en dyd ud af at udfordre foreningerne på, hvordan de arbejder med at markedsføre deres aktiviteter.

- Events bliver en større del af idrætsbilledet i disse år – ikke mindst i forhold til at rekruttere nye foreningsmedlemmer. Det ønsker vi at sætte fokus på gennem Move For Life, mens vi gentænker, hvordan vi dyrker idræt sammen i foreningslivet, påpeger Andreea Oprea. Og det er ikke noget tilfælde.

- Vi ser en tendens til nye og mere uforpligtende fællesskaber, hvor udøverne organiserer sig gratis via de sociale medier. Det er vi nødt til at forholde os til som landsdækkende idrætsorganisation. Derfor vender vi det hele lidt på hovedet i 24 timer, hvor vi tænker i helt nye og anderledes baner, siger Andreea Oprea.

Det er muligt at finde meget mere information om Move For Life på Facebook og Instagram. Her kan du også holde dig opdateret på de fuldmåne arrangementer, der er i dit lokalområde den 3.-5. november.

Om Move For Life

Læs mere og find oversigt over alle events på www.dgi.dk/moveforlife 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.