Fuld statslig opbakning til fusion

Forligskredsen bag finansiel stabilitet har i dag drøftet planerne om fusion mellem Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank.

Der er bred politisk opbakning til de fusionsplaner, Aarhus Lokalbank og Vestjysk Bank i går fremlagde på et pressemøde i Fondsbørsen. Det kom frem tidligt torsdag aften, efter forligskredsen bag finansiel stabilitet tidligere på dagen drøftede emnet.

- Der var enighed hele vejen rundt om at bakke op om planerne, fortæller folketingsmedlem Andreas Steenberg, der er erhvervsordfører for de Radikale og fortsætter: Der er stor samfundsmæssig interesse i, at den består, og vurderingen er, at banken nu kan klare sig igennem.

På Erhvervsminiteriets hjemmeside offentliggjorde Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i dag denne kommentar:  

- Vi har i dag givet politisk opbakning til at arbejde for, at bankernes fusions- og kapitalplan kan gennemføres. Det betyder også, at staten forventer at deltage i den planlagte aktieudvidelse, forudsat at betingelserne for fusions- og kapitalplanen i øvrigt opfyldes. Jeg noterer med tilfredshed, at sektoren også bidrager til planen ved at være med til at tegne supplerende kapital i det fusionerede institut. Det er en omfattende plan, som de to institutter har lagt frem, og der skal nu gives tilsagn fra en række myndigheder, ligesom EU-kommissionen skal godkende planen.

Samtlige partier pånær Enhedslisten er med i forligskredsen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.