Frustrerede vognmænd undskylder: - Vi beklager den lange ventetid på taxa

Både taxavognmænd og busselskaber oplever lige nu, at det er svært at få chauffører.

Man kan risikere at skulle væbne sig med tålmodighed, hvis man har brug for en taxa i øjeblikket.

Det kunne læserne af Holstebro Onsdag læse, da Holstebro Taxa fornyelig havde sat en notits i avisen.

- Vi beklager den lange ventetid på taxa, men som situationen er, så kan vi ikke skaffe chauffører i øjeblikket, stod der.

En af afsenderne bag budskabet er Jan Folmer Jensen. Han er formand for Holstebro Taxa og meget frustreret over manglende på arbejdskraft.

- Folk kan ikke forstå, hvorfor der er så lang ventetid. Nogen tror, vi holder hjemme, men det gør vi selvfølgelig ikke. Vognmændene kan ikke køre i uendelighed, så derfor mangler vi chauffører, forklarer han.

Notitsen i Holstebro Onsdag.
Notitsen i Holstebro Onsdag.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Stort problem

Holstebro Taxa er langt fra de eneste, der er pressede. I nabokommunen Herning er situationen den samme hos taxavognmand Yusuf Yildirim. Han har været i flere måneder søgt nogen til at køre hans to vogne.

- Jeg mangler en natchauffør på fuldtid og en afløser, forklarer han og fortsætter:

- I sidste ende bliver jeg nok nødt til at komme af med den ene bil.

Yusuf Yildirim er en del af Taxa Midt, der består af i alt 47 vognmænd i Herning, Ikast og Silkeborg. Her mener formand Kir Minet, at cirka halvdelen af vognmændene har brug for flere chauffører.

Ikke kun taxaerne

Taxavognmændene forsøger blandt andet at rekruttere, når nogen har været på det krævede kursus for at blive chauffør. Men de er ikke de eneste, der forsøger at hive flere ind.

Også busbranchen er ramt. Hos Herning Turist mangler man lige nu 10 nye buschauffører.

- Lige i øjeblikket er der faktisk en fuldtidsansat for administrationen, der kører rundt og besøger jobcentre og har samtaler med folk hver dag, siger Ronny Gasbjerg, der er direktør ved Herning Turist.

Hos Holstebro Taxa har de faktisk oplevet, at deres notits i avisen har givet pote. Der er nemlig kommet flere ansøgere til.

- Vi håber på at være fuldt bemandede til julefrokosterne, siger Jan Folmer Jensen.