Fritidsjob er mest populære i det vestjyske

42,2 procent af de unge i Ringkøbing-Skjern havde et fritidsjob i 2018. I Gentofte var det kun 24,7 procent.

Antallet af børn og unge, der har et fritidsjob, er faldet markant fra 2008 til 2018.

I 2008 havde 38,2 procent af de 13 til 17-årige et fritidsjob - i 2018 var det faldet til 32,8 procent, viser en særkørsel fra Danmarks Statistik. 

- Faldet efter 2008 følger et generelt fald i beskæftigelsen efter krisen, men børn og unges beskæftigelsesfrekvenser faldt lidt mere end de 18-64-åriges. Stigningen i børn og unges beskæftigelsesfrekvenser efter krisen kom desuden lidt senere end de voksnes, lyder det fra chefkonsulent i Danmarks Statistik Pernille Stender i en pressemeddelelse.

Set ud fra et midt- og vestjysk perspektiv er det interessant, at andelen af børn og unge med et fritidsjob ser ud til at være højere, jo længere man kommer mod vest. Ringkøbing-Skjern Kommune ligger på en tredjeplads med 42,2 procent kun overgået af Fanø og Varde.

I den anden ende af tabellen finder man Gentofte Kommune. Her er der kun 24,7 procent af de unge, der arbejder i fritiden.

Pigerne ser i øvrigt ud til at være lidt flittigere end drengene. I 2018 havde 34,4 procent af pigerne et fritidsjob - for drengene var tallet 31,3.

De fleste fritidsjob findes ifølge Danmarks Statistik i supermarkeder og restauranter.

Kortet fra Danmarks Statistik viser, at der er flere børn og unge med et fritidsjob i kommunerne længst mod vest.
Kortet fra Danmarks Statistik viser, at der er flere børn og unge med et fritidsjob i kommunerne længst mod vest.
Foto: Danmarks Statistik

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.