Friluftsliv: Midtjyske projekter får millionstøtte

Friluftsrådet bevilger 4.3 millioner kroner til 32 nye friluftsprojekter i Midtjylland, blandt andet ved Tvis Mølle og i Lemvig.

Fremover kan beboerne i Midtjylland få glæde af 32 nye friluftsprojekter, der skaber bedre muligheder for at dyrke friluftsliv og opleve naturen. Bestyrelsen i Friluftsrådet har nemlig valgt at bevillige 4.3 mio. kroner til de nye projekter.

De mange penge skal hjælpe med at styrke det midtjyske friluftsliv, hvor man blandt andet vil få glæde af et nyt naturlaboratorium på Tvis Mølle i Holstebro, en app der skal styrke bevægelse i Bjerringbro og sheltere, broer og stier i blandt andet Geopark Vestjylland, der giver nye muligheder for at være i naturen.

- Vi er glade for Friluftsrådet kan støtte de spændende projekter der forbedrer naturoplevelserne i det midtjyske. Vi oplever, at der er enorm efterspørgsel på både overnatningsmuligheder og stier, der gør det nemmere at komme ud i naturen, siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet.

Nye veje ud i naturen

Mange af de nye projekter vil forbedre adgangen til naturen, så det fremover bliver nemmere at færdes og opholde sig i den midtjyske natur. I Lemvig kan beboerne glæde sig over nye grusstier, træbroer, trædesten og en trækfærge, som har fået 300.000 kr. i tilskud.

Flere skolebørn skal undervises i naturen

I Midtjylland har mange af pengene også gået til projekter, der har fokus på mere undervisning i naturen og bedre faciliteter for undervisning i og om naturen. I Holstebro kan eleverne glæde sig til et nyt naturlaboratorium og undervisningsmaterialer, der får 1.000.000 kr. i tilskud. Det skal styrke formidlingen af naturområdet ved Tvis Mølle.

I alt er der i denne omgang blevet uddelt 13.978.000 kroner til 110 projekter i Danmark, der alle forsøger at styrke tre kerneområder.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.