Fremgangsmåde ved bankrøverier går igen: Har røverne fra Brande mere på samvittigheden?

De to mænd, der i går begik røveri mod Den Jyske Sparekasse i Brande, kan stå bag mere end denne ene forbrydelse.

Sent torsdag eftermiddag begik to maskerede mænd røveri mod en sparekasse i Brande. De kom ind ved at bryde bagdøren op med et koben, mens personalet var ved at lukke banken. 

For bare et år siden - den 3. januar 2018 - blev Faster Andelskasse i Astrup ved Skjern udsat for noget lignende. Ligesom i Brande var der tale om to mænd, der var maskerede under røveriet. De slog til ved lukketid, og de kom ind i banken ved at bryde et vindue op med et koben. 

Men sammenfaldene stopper ikke her. Bare en uge før røveriet i Astrup var Den Jyske Sparekasse i Tinglev i Sønderjylland udsat for et røveri, hvor fremgangsmåden minder om den, der siden er blevet brugt ved de to andre.

To maskerede røvere havde medbragt værktøj, som de brugte til at bryde bankbokse op med omkring lukketid. 

- Det har vi også tænkt. Det er også noget af det, som den videre efterforskning skal klarlægge, om der en sammenhæng mellem de her røverier, lyder det fra Tue Nissen, der er politikommissær og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Midt- og Vestjyllands Politi.

Ja, de minder jo meget om hinanden?

- Ja, det gør de, og det er også noget af det, vi ser på nu - om det kan være de samme personer, siger Tue Nissen.

Markant fald i bankrøverier

Der bliver længere og længere mellem bankrøverierne herhjemme. Siden 2010 er antallet ifølge Finans Danmark faldet fra 135 til fire i 2018 - hvor et af dem altså var røveriet i Faster Andelskasse.

- Der er ingen tvivl om, at hvis man ser på tidslåse i bankerne og pengeløse banker i det hele taget, så er det noget af det, der er skyld i udviklingen. Det er mere lukrativt at lave andre former for kriminalitet, forklarer Tue Nissen. 

Politiet er fortsat interesseret i oplysninger om røveriet i Brande torsdag eftermiddag, hvor røverne slap afsted fra banken med et ukendt kontantbeløb. Hvis man set eller hørt noget, kan politiet kontaktes på telefon 114.

Røveriet mod Den Jyske Sparekasse i Brande minder på flere måneder om andre røverier.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.