Fremgang for Vestjysk Bank: - Vi er ved at være på ret køl

​I 1. halvår 2017 udgjorde Vestjysk Banks resultat efter skat 108 millioner kroner.

Vestjysk Bank har levet en omtumlet tilværelse siden finanskrisen. Senest seksdoblede aktionærerne antallet af aktier. Det skete, efter at staten fornylig solgte sine aktier i banken til en investorgruppe, der blandt andet består af Nykredit.

I dag kan banken så præsentere sit resultat fra første halvår i 2017.  

I 1. halvår 2017 udgjorde Vestjysk Banks resultat efter skat 108 millioner kroner mod 10 millioner kroner i samme periode sidste år.

Set i forhold til 1. halvår 2016, så forklarer banken resultatet med øgede basisindtægter, et lavere omkostningsniveau samt et faldende nedskrivningsbehov, særligt i relation til bankens landbrugskunder.

- Vestjysk Bank er ved at være på ret køl, takket være velvillige investorer og aktionærer, hårdtarbejdende medarbejdere og en loyal kundebase. Nu glæder vi os til at realisere de planer, vi har for banken, og dermed stadfæste bankens position som et stærkt regionalt pengeinstitut, fortæller administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen i en pressemeddelelse.

Meget tilfredsstillende basisindtjening

Vestjysk Banks basisresultat før nedskrivninger udgjorde i 1. halvår 2017 257 millioner kroner mod 227 millioner kroner i 1. halvår 2016, svarende til en stigning på godt 13 procent.

- Vi er tilfredse med at kunne konstatere fremgang i bankens basisindtjening i forhold til sidste år. Bank­markedet er i dag kendetegnet ved hård konkurrence og lave priser, hvilket afspejler sig i et generelt pres på de fleste bankers netto renteindtægter. Men mens vores netto renteindtægter i 1. halvår 2017 er faldet med 17 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år, er vores netto gebyrindtægter steget med hele 43 millioner kroner, fortæller han og uddyber, at det ikke mindst skyldes ekstraordinært høje indtægter som følge af kundernes værdipapirhandet.

I første halvår 2017 udgjorde Vestjysk Banks basisindtægter 512 millioner kroner mod 477 millioner kroner i 1. halvår 2016. Af disse udgjorde kursreguleringer henholdsvis 35 og 24 millioner kroner.

- Vi er tilfredse med det afkast, som blandt andet forvaltningen af vores egenbeholdning har givet. En forsigtig strategi på området har givet pote, og indtægterne har bidraget pænt til bankens basisresultat. Ligeledes har et fortsat fokus på omkostninger medført, at vi aktuelt opfylder vores mål om en omkostningsprocent på cirka 50, fortæller Jan Ulsø Madsen.

Banken, der har levet en omtumlet tilværelse under finanskrisen, har brug for flere penge, for at den kan leve videre.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.