Fotovogn fangede hund bag rattet: - Alle røde lamper lyser

Politiets fotovogn fangede for nylig noget ganske usædvanligt, da de ude for at måle fart. En hund sad nemlig bag rattet.

Politiet spærrede øjnene lidt ekstra op, da de modtog billederne fra en af sidste uges fartmålinger. Et af billederne viste nemlig, at det var menneskets firbenede ven, hunden, der sad bag rattet.

De tre hyppigste årsager til ulykker

- Det er jo særklasse, som viser, hvor uansvarlig man kan være, siger Henrik Glintborg, der er leder af Færdselsafdelingen hos Midt og Vestjyllands Politi.

Billedet viser, at bilisten sidder med sin hund på skødet, imens hun kører for stærkt på den ringvej, som politiet målte ved.  

- Alle røde lamper lyser for uansvarlig kørsel. Føreren af den her bil har i den grad en blind vinkel, og derudover er det smadderfarligt at have en løs hund, for den vil flyve rundt i kabinen, hvis det går galt, siger Henrik Glintborg.

Magelige bilister bekymrer

Hunde på skødet er dog langt fra det eneste, der bliver fanget af politiets kameraer. Også avislæsning, kaffedrikning og næsepilleri finder sted, mens bilisterne bliver foreviget af politiets fotovogne.  

- Det er faktisk rigtig bekymrende.  Folk har en tiltro til egne evner, og det er blevet lidt for mageligt at køre bil, siger Henrik Glintborg.  

quoteFolk skal til at tage det at køre bil mere seriøst.

Henrik Glintborg, færdselsleder, Midt- og Vestjyllands Politi

Desuden blev 210 ud af 1187 bilister blitzet på grund af for høj fart ved den måling, hvor hunden også gik i fælden.

- Det var en nedslående måling. Folk skal til at tage det at køre bil mere seriøst, siger færdselslederen.  

Bilisten med hunden på skødet slipper med en bøde på 1.000 kroner for fart, selvom bilisten også overtræder loven om personer og løst gods på sig under kørsel.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.