Forsvarsminister tilbyder hjælpende hånd til folk ramt af vandmasser

Mange kommunale beredskaber kæmper for at holde styr på vandmasserne. Nu tilbyder forsvarsministeren statslig hjælp.

En ualmindelig våd februar måned betyder, at Danmark og Midt- og Vestjylland er hårdt ramt af oversvømmelser.

Flere steder har der været lukkede veje, og hos mange husejere og virksomheder er vandet trængt ind i haver og huse.

I flere byer er det lokale beredskab til stede med sandsække og dæmninger. Men nu ser der ud til at være yderligere hjælp på vej.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har skrevet et brev til samtlige kommunale beredskaber, hvor hun tilbyder hjælp fra det statslige beredskab.

Det skriver TV 2 Østjylland.

- Jeg er helt tryg ved jeres ledelse af indsatsen. Samtidig ved jeg, at kapaciteter ved Beredskabsstyrelsen, Forsvaret og Hjemmeværnet fortsat er klar til at støtte, hvis der opstår behov. Jeg vil gerne opfordre jer til ikke at tøve med at tilkalde assistance, hvis der er behov herfor, skriver Trine Bramsen i brevet, som TV 2 Østjylland har fået adgang til.

Forsvarsministeren skriver desuden, at hun håber, at man gennem en fælles indsats fortsat kan yde god og rettidig hjælp til de berørte områder og borgere.

Klubhus står under vand

Et af de mange steder, hvor der er problemer med vand, er hos Ulstrup Marina, der ligger ud til Gudenåen.

Her har klubhuset stået under vand en måneds tid. Det fortæller Ole Piil Pedersen, der er næstformand i Ulstrup Marina.

Næstformand i Ulstrup Marina, Ole Piil Pedersen, håber, at klubhuset snart er tørt igen, så man kan begynde at rydde op. 
Næstformand i Ulstrup Marina, Ole Piil Pedersen, håber, at klubhuset snart er tørt igen, så man kan begynde at rydde op. 
Foto: Sofie Kyed

- Det ser ikke godt ud. Det er godt nok forfærdeligt. Det er meget kedeligt, sagde Ole Piil Pedersen, da han for første gang så skaderne i klubhuset onsdag.

Ulstrup Marina har én gang tidligere oplevet, at der stod vand i klubhuset. Det er cirka 20 år siden.

Nu håber næstformanden, at vandet snart falder, så de kan komme i gang med at reparere klubhuset, inden sejlsæsonen går i gang.