Forsvarede enegang: Alternativet var en konflikt

I København blev han kaldt Krystersen, men deltagerne til 1. maj-møde i Holstebro tog godt imod Dennis Kristensen.

4:07
Dennis Kristensen til 1. maj-møde i Holstebro. Se et interview med ham her.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Den nu tidligere formand for FOA, Dennis Kristensen, vakler ikke i troen. Han fastholder, at det var rigtigt at gå enegang under de netop overståede overenskomstforhandlinger.

- Jeg tror, at det var det eneste rigtige. Hvis vi ventede længere, tror jeg, at forligsmanden ville give op. Hvis vi ikke slog til, ville vi have været i konflikt fra natten til mandag. Og det satte jo også en ketchup-effekt i gang, så vi fik de øvrige forlig i gang meget hurtigt efter, sagde Dennis Kristensen til TV MIDTVEST, da han tirsdag var til 1. maj-møde i Holstebro.

- Jeg plejer at blive kaldt Dennis Knudsen

Deltagerne i mødet i Holstebro tog da også pænt imod Dennis Kristensen, da han gik på talerstolen. Modtagelsen stod dermed i skærende kontrast til de scener, der i sidste udspillede sig foran Forligsinstitutionen i København, da Dennis Kristensen havde været med til at bryde fagbevægelsens musketer-ed og indgået en delaftale for de regionalt LO-ansatte.

Dennis Krystensen, lød det dengang fra nogle af demonstranterne. En scene som Dennis Kristensen i Holstebro valgte at huske tilbage på med godt humør.

- Hvis folk synes, at det er sådan, må jeg leve med det. Jeg plejer at blive kaldt Dennis Knudsen (kendis-frisør, red), og begge dele er der en vis humor i, så det er okay, sagde han.

- Men der kom jo nogle sprækker i sammenholdet i fagbevægelsen. Var det det værd?

- Jeg tror, at vi havde været i konflikt i dag, hvis det ikke var sket, så på den måde var det det værd. Konflikten kunne have været en nødvendighed, men det viste sig, at vi kunne lave tre forlig, som vi alle var tilfredse med, og så ville det altså være brandærgerligt, hvis vi i stedet for var kommet i konflikt.

Helt eller skurk

TV MIDTVEST traf dog også kritiske røster blandt deltagerne i mødet i Holstebro.

- Da jeg hørte, at han havde brudt musketer-eden blev jeg meget ærgerlig. Jeg synes, at musketer-eden gjorde os stærke. Men bagefter kom der gang i forhandlingerne, så måske har det alligevel været en katalysator i forhold til at få arbejdet videre, sagde Lene Bjerre fra Holstebro.

- Er han skurk eller helt?

- Jeg synes, at han var lidt skurk. Om det ligger på hans skuldre, ved jeg ikke, men jeg synes, at det er meget ærgerligt, at lærerne ikke kom i mål med deres krav. Der tænker jeg, at vi havde stået stærkere, hvis vi havde stået sammen. 

 

 

 

2:34