Forskere vil have dit billede: Hvorfor er det godt at leve på landet?   

Et forskerteam vil have dig til at sende billeder af din hverdag på landet. 

Et billede siger mere end 1000 ord. Og nu skal dit billede fortælle et forskerteam, hvorfor det er så godt at leve på landet. 

- Vi vil gerne tæt på hverdagen. Vi vil gerne forstå, hvad livskvalitet er, når man bor på landet, og hvordan livskvalitet er en del af hverdagslivet. Vi håber, at borgere i de udvalgte områder vil give os et glimt af deres liv, siger Pia Heike Johansen, som er lektor på Syddansk Universitet og leder af forskningsprojektet. 

quoteI landdistrikterne svarer 82 procent, at de har 'en høj livskvalitet'. Landsgennemsnittet er 76,8 procent. 

Kilde: Gallup

Hun understreger, at det er anonymt at deltage, og at forskerne derfor ikke ønsker billeder, hvor det muligt at genkende personer.

I løbet af september måned tager forskerne på feltarbejde i fem geografiske områder. Men allerede nu vil de gerne se billeder af livskvalitet fra de områder, de skal besøge. 

I Danmark har folk tilsyneladende en lidt højere livskvalitet på landet end i byerne, og forskere prøver nu at finde ud af, hvordan det kan være. I én af flere undersøgelser har Foreningen Realdania sammen med Gallup spurgt godt 7.000 danskerne til deres livskvalitet. I landdistrikterne svarer 82 procent, at de har 'en høj livskvalitet'. Landsgennemsnittet er 76,8 procent. 

Følgende områder er udvalgt til feltarbejde: 

Sammen med foto er der brug for et par informationer: Hvad viser billedet? Hvilket af de fem udvalgte områder bor du i? Hvor gammel er du? Hvem bor du sammen med? Må forskerne vende tilbage med opfølgende spørgsmål? Hvis ja, husk at angive kontaktoplysninger.

Foto og tekst sendes til Livskvalitet@sam.sdu.dk

Når du indsender foto, accepterer du, at forskerne kan anvende det som en del af projektet - for eksempel i videnskabelige artikler, rapporter og på hjemmesider i relation til feltarbejdet.

Forskningsprojektet 'Livskvalitet i yderområder og landdistrikter' løber til januar 2022 og er støttet af Foreningen Realdania.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.