Forsker: Tror det er ulveunger

Forsker glæder sig over fund af ulveunger og roser den danske naturforvaltning.

Der har tidligere på sommeren været spået, at der formentligt snart ville forekomme ulveunger i Danmark. I går leverede en mor og datter billeder, der med stor sandsynlighed afspejler ulveunger.

- Det er det bedste bevis, jeg har set indtil nu. Jeg er ikke 100 procent sikker på, at det er ulveunger, men sandsynligheden er rigtigt stor. Det ligner unægteligt ulveunger, siger Thomas Secher Jensen, der er seniorforsker ved Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Liselotte Wesley Andersen fra Aarhus Universitet underbygger formodningerne om, at det var ulveunger, Trine og Ellen Daugaard Jepsen så fredag aften.

- Jeg tror på, at det er ulveunger, de har set. Jeg tror også, at der har været unger tidligere, så det var faktisk bare et spørgsmål om tid, før vi fandt dem, siger seniorforskeren fra Aarhus Universitet.

I universitetets DNA-bibliotek er der 40 forskellige individuelle ulve siden 2012. 4 af dem er tæver.

- Det er fantastisk, for det viser jo, at vi har gjort noget rigtigt i vores naturforvaltning. Vi vil gerne have større biodiversitet, og når der kommer nye arter, viser det, at vi gør noget rigtigt i vores indsats, siger Liselotte Wesley Andersen.

Hun synes ikke, det skal ikke rygtes, hvor de er fundet.

- De skal have fred og ro. Vi ved, de bliver stressede, hvis folk pludselig skal ud og snuse i området, slutter hun.

Liselotte Wesley Andersen har taget prøver af ekskrementer, hun har indsamlet. Så skal det vise sig, om der er tale om en ulvefamilie.

Foto: Ellen Daugaard Jepsen


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.