Forsikring bøjer sig: Dækker nu tørkeskader

Vestjylland Forsikring går nu ind og dækker tørkeskader på huse. Det vækker glæde hos ramte kunder i selskabet

En del husejere fik sig en slem overraskelse, da de under sommerens tørke opdagede, at deres huse pludselig slog revner. I første omgang sagde forsikringerne nej til at dække udgifterne til at udbedre skaderne.

Nu er der hjælp på vej for nogle husejere.

Vestjylland Forsikring har besluttet at dække skaderne, selvom den slags normalt ikke er omfattet af en almindelig husforsikring. Det skriver aoh.dk.

- Vi er et kundeejet forsikringsselskab og har i dette tilfælde haft vanskeligt ved at forklare, hvorfor vi ikke dækker.

- Samtidig har kunderne ikke har haft en chance for at undgå problemerne, da det har været den værste tørke i 200 år, siger Jørgen Ladekjær, direktør for Vestjylland Forsikring til aoh.dk.

En af forsikringsselskabets kunder, Charlotte Månsson Mogensen fra Snejbjerg, oplevede i tørkeperioden, at hendes hus slog revner. Nu ånder hun lettet op efter måneders bekymring.

- Jeg blev selvfølgelig utroligt glad og glædeligt overrasket. Det er en kæmpe lettelse at vide, at jeg kan få sætningsskaderne repareret og samtidig undgå en stor økonomisk øretæve, siger Charlotte Månsson Mogensen om revnerne i huset.

TV MIDTVEST besøgte i sommeren 2018 nogle boligejere, hvis huse var ramt af tørkeskader.

Nu hjælper det første forsikringsselskab sine kunder med tørke skader.
Nu hjælper det første forsikringsselskab sine kunder med tørke skader.
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

Det skriver Vestjylland Forsikring om sætningsskaderne:

Sætningsskader grundet tørke er ikke omfattet af en husforsikring, og fænomenet er så nyt, at det heller ikke er omfattet af en fælles katastrofeordning, som eksempelvis ved stormflod og oversvømmelse.

Vi har som kundeejet forsikringsselskab forståelse for de boligejere, der ikke har kunnet gardere sig mod skaderne. Det gælder specielt de boligejere, hvor situationen har givet en særlig alvorlig økonomisk udfordring.

Følgende skal være opfyldt for at vi hjælper med sætningsskader:

  • Privat huspolice (udover branddækning) hos Vestjylland Forsikring, som skal være i kraft min. juni, juli og august måned 2018.
  • Dokumentation for, at sætningsskaderne skyldes denne sommers ekstraordinære tørkeforhold (jordbundsundersøgelse – rimelig undersøgelsesudgift refunderes ved godtgørelse af årsagssammenhæng).
  • Der ydes alene hjælp ved større skader. Derfor er de første 25.000 kr. (inkl. moms) af de samlede udgifter ikke omfattet af ordningen.
  • Max.  hjælp pr. matrikel vil være 100.000 kr. (inkl. moms).
  • Skaden skal anmeldes inden udgangen af september måned 2018.

Kilde: Vestjylland Forsikrings hjemmeside

 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.