Formanden kuppet ud

Formanden for Nordvestjysk Erhvervsråd, John Thorsø er stemt ud. På generalforsamlingen blev Holstebros viceborgmester ikke genvalgt.

Det var med regionsrådspolitikeren Bent Ove Pedersen i spidsen, at John Thorsø i går blev væltet som formand for Nordvestjysk Erhvervsråd.

- Vi synes ikke, John Thorsø har gjort det særlig godt på det sidste. Han blander politik og erhvervsliv. Det er noget, der har ulmet i længere tid, siger Bent Ove pedersen til TV/MIDT-VEST.

Venstre politikeren fremhæver især, at der har været stor utilfredshed med John Thorsøs udmeldinger i forbindelse med trafikforliget og sygehusdebatten. For John Thorsø selv kom kuppet som et chok.

- Jeg har aldrig endnu i de år jeg har været til generalforsamling set at man direkte har planlagt et kup mod en formand. Jeg var meget ked af det, og jeg havde det rigtig dårligt i går, fortæller John Thorsø til TV/MIDT-VEST. 

John Thorsø mener ikke, at kritikken fra blandt andet Bent Ove Pedersen er berettiget.

- Jeg synes det er helt ubegrundet og man kan ikke skille politik og erhvervsliv. Jeg kan kun se, at det har en positiv betydning, at man har nogle kontakter.

John Thosø vil nu forsøge at komme i bestyrelsen via kommunen, da de skal have en repræsentant i erhvervsrådet. I stedet for John Thorsø blev den 48-årige Carsten Tovborg valgt ind fra Holstebro. Carsten Tovborg vandt med stemmerne 22-16. Først den 25. marts forventer bestyrelsen at konstituere en ny formand.

Se reaktioner fra både John Thorsø og Bent Ove Pedersen herunder:

[videonode #3741]


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.