Formand for Politiforbund: Håbløst

Hvad skal der ske, indtil en ny politiskole i Vejle står klar i 2020, spørger Claus Oxfeldt.

En politisk aftale på Christiansborg betyder, at optaget på politiuddannelsen skal øges fra 2018. Men den bygning, som skal facilitere udvidelsen af uddannelsen, står først klar i 2020. Det står ikke klart, hvad der skal ske indtil da. Og det er et problem, mener formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt. Han beder politikerne om at få styr på, hvad der skal ske, indtil den nye politiskole står klar.

- Jeg har en klar forventning om, at der skal findes en midlertidig løsning, så man er klar til at optage elever 1. januar 2018, siger han. Det burde ikke være så svært. Det må man bare finde en løsning på. For borgerne bliver gidsler i det her. Vi har et politi, der er alt for få til for mange opgaver, siger han.

Ifølge Dansk Folkeparti er det "helt afgørende", at optaget øges, som var politiskolen klar til brug fra 2018.

- Om det så skal ske i Vejle eller i en midlertidig politiskole i det vestdanske, det må vi løse i løbet af forhandlingerne i efteråret, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen.

- Håbløst!

Hvad løsningen bliver er ifølge Claus Oxfeldt underordnet, så længe der bliver uddannet nogle flere betjente hurtigt.

- Hvordan man løser det, må andre finde ud af. Men jeg synes, at det er håbløst, at der er gået halvandet år, siden man startede op på den her flerårsaftale for dansk politi. Her lå det implicit, at der skal skulle være en ny politiskole i det vestlige Danmark, siger han.

Om nødvendigt kan man eventuelt lave en ordning, der gør brug af faciliteterne på den nuværende politiskole i Brøndby, mener Claus Oxfeldt.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.