Formand om landbrugets nye muligheder: - Det er absolut godt

Ny teknologi gør sit indtog i landbruget i disse år, og det åbner op for en helt nye verden af muligheder, mener Landbrug & Fødevarer.

I fremtiden bliver det ikke et særsyn at se robotter arbejde og løse opgaver for landmænd, og teknologier som videoovervågning af dyrenes adfærd i stalden har allerede givet forbedrede resultater hos mange landmænd. Og det er en digitalisering, vi skal hilse velkommen, mener formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. 

- Det betyder lige pludselig, at der er en hel masse nye muligheder, som vi slet ikke havde forestille os bare for nogle få år siden, fortæller en begejstret formand.

Se hele interviewet med Martin Merrild, formand i Landbrug & Fødevarer. 

Han forudser, at det både vil være en stor hjælp for landmændene samt gøre dansk landbrug mere konkurrencedygtigt.  

- Det er absolut godt. Det er helt klart, at vi kan lave nogle endnu bedre fødevarer. Det bliver endnu mere spændende at være landmand. Vi kan passe dyrene endnu bedre, fordi vi får nogle hjælpemidler, der kan hjælpe os med at holde tæt øje med dyrene, og vi får også nogle nye redskaber i marken. Det varer jo ikke længe, inden vi har et kamera, der er meget bedre til at kende ukrudtet, end vi selv er som landmænd, forklarer han.

Med robotternes indtog kunne man frygte, at mange jobs i landbruget ville være i fare, men sådan mener Martin Merrild ikke, at det forholder sig. 

- Dem, der kommer først ud og får introduceret den nye teknologi først, de bliver også mere konkurrencedygtige, og så får vi i virkeligheden mulighed for at fastholde jobs og udvikle landbruget i Danmark, så jeg mener helt klart ikke, at man skal se det, som noget der truer antallet af jobs. Tværtimod tror jeg på, at vi får nogle endnu mere spændende jobs, siger formanden, der tror på, at landbruget vil stå endnu stærkere. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.