Forbud mod tørklæder?

Den danske regering arbejder på et forbud mod, at dommere bærer markante religiøse symboler. Men forbuddet går ikke vidt nok, mener Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti.

I dag må sygeplejersker og læger på Regionshospitalet Viborg gerne bære tørklæder. Står det til Dansk Folkepartis Jesper Langballe, der er valgt i Viborg og medlem af Folketingets udvalg for integrationspolitik, skal det være slut. Offentligt ansatte, der arbejder med borgere, skal ikke have lov til at bære markante religiøse symboler som fx meget store kors og tørklæder.

- Man skal ikke gøre sig selv til et papskilt for at føre sin mening frem, når man er offentligt ansat, siger Jesper Langballe.

TV/MIDT-VEST har via et elektronisk spørgeskema spurgt de ansatte på Regionshospitalet Viborg, om de mener, offentligt ansatte skal have lov til at bære markante religiøse symboler, og de ansatte er meget splittede i spørgsmålet.

45,2 procent mener, at offentligt ansatte ikke skal have lov til at bære markante religiøse symboler, mens 51,1 procent af de ansatte mener, at deres kolleger fortsat skal have lov.

- Det kommer an på sygeplejersken, hvor dygtig hun er, ikke hvordan hun er påklædt, siger læge Jacob Andersen fra Regionshospitalet Viborg.

Emna Ferchichi læser til sygeplejerske på 6. semester, og hun har i ti uger været i praktik på medicinsk modtageafdeling på Regionshospitalet Viborg. Hun er muslim, hun bærer tørklæde, og hun kræver forståelse for sit valg. Hun mener, at Jesper Langballe ikke kender til virkeligheden på et hospital.

- Jeg vil have lov til at bære tørklæde på arbejdet, for jeg oplever ikke, at det skader. Det var andet, hvis man ikke kunne se mit ansigt, så kunne jeg godt forstå, at man følte sig utryg. Men jeg forstår ikke, hvis man føler sig utryg ved mig, siger Emna Ferchichi.

Skal offentligt ansatte fortsat have lov til at bære religiøse symboler? Læs hvad andre mener og skriv din egen holdning under videoen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.