Folder hos solcentre: Sol kan hindre kræft

I flere af landsdelens solcentre ligger en folder, der påstår, at mere sol kan forhindre kræft. Dybt problematisk, mener Kræftens Bekæmpelse.

Sådan ser folderen ud, som TV MIDTVEST har fundet ved flere solcentre i landsdelen. Foto: Louise Deruginsky, TV MIDTVEST

TV MIDTVEST har besøgt en række solcentre i landsdelen. Flere steder har vi fundet den samme folder. Her står det blandt andet:

- Bekæmp Kræften - Tag mere sol.

Og det er bestemt ikke et budskab, Kræftens Bekæmpelse er begejstret for.

- Det er er dybt problematisk, at man kan gå ind i et solcenter og få at vide, at man kan forebygge kræft ved at gå i solarium, for det er fuldstændig forkert. Solariebrug øger risikoen for kræft, fortæller Christine Behrens, der er Senior Projektleder for Solkampagnen ved Kræftens Bekæmpelse.

Folderen henviser til en ikke nærmere bestemt videnskabelig undersøgelse. TV MIDTVEST har været i kontakt med ejeren af 17 solcentre, hvor vi flere steder har fundet folderen. Han bekræfter, at han har fået folderen af en leverandør, men ønsker i øvrigt ikke at udtale sig.

- Giver ikke meget mening

Vi har spurgt folk på gaden, hvad de tænker om folderen. Her er de fleste af dem, vi fangede, uforstående.

- For mig giver det ikke ret meget mening, men hvis de kan skabe kunder på det, så er det jo nok det, de vinder noget på, siger Mette Hundal fra Vorgod-Barde.

Lis Cotto fra Holstebro er endnu mere skeptisk.

- Jeg synes, det er helt forfærdeligt, fordi unge mennesker bliver jo nemt narret af det og tror, at man bare kan tage mere sol og så ikke få kræft.

Efter vores henvendelse opfordrer formanden for brancheorganisationen, Dansk Solarie Forening, nu solcenterejeren til at fjerne folderne, som ifølge formanden ikke hører hjemme i et solcenter. 

03:03 Luk video