Fokus og Fælleslisten flirter

Formanden for partiet Fokus Christian H. Hansen inviterer Fælleslisten til en snak om fusion. Fælleslisten takker ja.

To partier, én drøm. Nemlig drømmen om Folketinget.

Men snart er der måske kun et parti, der drømmer.

Stifteren og formanden for partiet Fokus, Christian H. Hansen, inviterer gennem TV/Midt-Vest til fusionssnak med Fælleslisten.

- Jeg er bare et åbent menneske. Derfor synes jeg, at der skulle ligge et tilbud. Så lad det her stå som invitation til en god 60-års fødselsdag, så kan man sige ja eller nej.

TV/Midt-Vest bragte den invitationen videre fra Fokus til Poul A. Christensen fra Fælleslisten. Og svaret var klart.

- Hvis Christian H. indbyder til møde, så møder vi op!

Skeptisk over for DF-fortid

Begge partier har ambitioner om at være blandt de politiske partier på Christiansborg efter næste valg. Derfor arbejder begge parter netop for tiden hårdt for at samle de godt 20.000 erklæringer, der kræves for at få lov at stille op til et folketingsvalg.

Både Fælleslisten og Fokus fortæller dog begge, at det ikke bliver et problem at samle nok underskrifter ind. Men går de to partier sammen om at få et nyt fælles parti stillet op, er arbejdet betydeligt nemmere, siger de begge.

Men hos Fælleslisten er der er dog betænkeligheder ved flirten:

- Christian H. har jo været medlem af Dansk Folkeparti. Det må vi overveje. Kan det matche Fællesslistens politik at have en person, der har været markant inden for et andet politisk parti? Kan det medvirke til at andre vælgere stødes fra Fælleslisten? Sådan siger Poul A. Christensen.

Fokus-partilederen Christian H. Hansen fokuserer mere på det, der samler end det, der skiller:

- Det er klart, at er der to hænder mere til at samle underskrifter ind ude i Danmark, vil det gå endnu bedre - det er jo logik.

- Mærkesagerne for mig er udkantsdanmark, vores natur, miljø, dyrevelfærd og specielt regeringens besparelser som rammer børnefamilier og folk på dagpenge, siger Christian H. Hansen.

Hør Christian H. Hansens invitation - og en uddybning - her:

Her svarer Fælleslistens Poul A. Christensen på invitationen:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.