Fødselsdag 1. eller 2. august? For Mie og Simon betyder det meget for barslen

Mie Roberts og Simon Mikkelsen venter et barn, der kan komme når som helst. De vil helst på den gamle ordning.

2:36
De næste to timer er afgørende for kommende forældre, som er i fødsel lige nu eller går i fødsel snart.I nat klokken 00.01 træder de nye barselregler nemlig i kraft. Dem der bliver forældre i dag – altså inden midnat - er de sidste, som selv kan bestemme, hvordan de fordeler orloven mellem sig.
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

Når klokken slår 00.00 ændrer barselsreglerne sig drastisk. De, der når at blive forældre inden da, bliver de sidste, der selv kan bestemme, hvordan de fordeler barselsorloven. 

- Det må da gerne gå stærkt. Hvis han kommer inden 12, så får vi lige fire uger mere til Mie på barsel, siger Simon Mikkelsen. 

Simon Mikkelsen og hans partner Mie Roberts vil gerne begge have en del barsel. Men de vil gerne kunne skræddersy den, således at moren får en måneds tid mere, end det kan lade sig gøre med de nye regler.

De nye barselsregler

- Hvis jeg føder i morgen, skal jeg på arbejde fire uger tidligere end vi ellers har planlagt, siger Mie Roberts. 

Mens parret venter, har TV MIDTVEST besøgt en elektrikermester, der alene har mandlige medarbejdere. Han ser positivt på de nye regler, men er klar over, at det kan give ham udfordringer. Halvdelen af hans ansatte er nemlig i den forældredygtige alder.

- Ligestilling er jo positivt, så jeg tænker, det er godt. Men vi kan selvfølgelig komme ud for, at vi pludselig mangler folk. Det gør vi sådan set i forvejen, siger Brian Søndergaard, indehaver Søndergaard El. 

Det får betydning om Mie og Simons barn kommer ud før eller efter midnat
Det får betydning om Mie og Simons barn kommer ud før eller efter midnat
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

På barselsgangen i Gødstrup ser det ventende par gerne, at de får lov helt selv at bestemme. 

- Vi vil gerne have ham ud på den her side af midnat. Også fordi jeg ikke gider vente mere. Ud!, afslutter Mie Roberts.

I skrivende stund er Mie Roberts og Simon Mikkelsens søn endnu ikke kommet til verden, men de første veer har meldt sig.