Fødevareministeren: Spis mindre kød og hjælp klima og dyr

Kødproduktionen er hård ved klimaet, og derfor bør vi ifølge Fødevareminister Mogens Jensen spise noget mindre. Samtidig vil han have os til at købe lidt dyrere kød.

Fødevareministeren opfordrer til at spise mindre - men dyrere - kød til grøntsagerne. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Kød og mælk med det statskontrollerede Dyrevelfærdsmærke smager nogenlunde af det samme som deres umærkede modstykker, men det er en anelse dyrere. Alligevel bør du vælge det, lyder det fra Fødevareminister Mogens Jensen.

Mærket står nemlig for bedre forhold til grise, køer og kyllinger, og prisen går ifølge ministeren fint hånd i hånd med, at vi af hensyn til klimaet skal spise mindre kød.

Læs også Klimatopmøde for børn: Klimaet kan stadig reddes

- Så kan flere forhåbentlig få råd til, at vi køber bedre, lidt dyrere kød. Jeg vil derfor opfordre til, at vi lader det komme dyrene til gode og køber kød med Det Statslige Dyrevelfærdsmærke. Jo flere hjerter, jo bedre har dyrene haft det, skriver Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

En undersøgelse foretaget af YouGov for Miljø- og Fødevareministeriet viser, at 70 procent af de danske forbrugere gerne vil prioritere dyrevelfærden, når de handler ind, men også at de er i tvivl om, hvad dyrevelfærdsmærkerne betyder.

Det skal en ny kampagne gøre op med.

Læs også Podcasts populært som aldrig før: Kristoffer podcaster om permakultur

- Vi ved, at klimaaftrykket på kød er højt særligt på nogle kødtyper, og vi skal ændre vores madvaner i en mere klimavenlig retning. Hvis vi er mange, der ændrer lidt i vores madvaner, så kan vi gøre en stor forskel, siger Mogens Jensen

Det Statslige Dyrevelfærdsmærke blev lanceret i 2017, og i dag kan det findes på både gris, kvæg, kylling, pålæg, mælk og mejeriprodukter.