Fødevareministeren: Landbruget skal igen reducere udledningen af kvælstof

I 2021 skal landmænd igen reducere mængden af kvælstof, der risikerer at ende i blandt andet søer og åer.

Fødevareministeren Mogens Jensen (S) vil have landbruget til at reducere deres udledning af kvælstof endnu engang. Foto: TV MIDTVEST

Næste år skal de danske landmænd nedbringe udledningen af kvælstof i landbruget med lidt mere en 3.500 tons. Det skal ske ved at plante målrettede efterafgrøder eller tidligt såede vinterafgrøder.

Læs også Minister begejstret for vestjysk forsøg: - En teknologi der kan få enorm betydning

Kravet til reduktion af kvælstof i 2021 er på niveau med kravet for 2020.

- Landmændene leverede en kæmpe indsats i år. Vi har behov for, at de leverer ligeså flot næste år, så vi fortsat kan beskytte vores vandmiljø og få kvælstofudledningen ned, siger fødevareminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Kvælstofreguleringen skal bidrage til, at tilstanden i de danske søer, åer, fjorde og have forbedres. De målrettet efterafgrøder kan udover at reducere kvælstofudledningen også være med til at nedbringe udledningen af drivhusgasser, fordi planterne optager CO2.

- Vi har høje ambitioner på miljøets og klimaets vegne, og vi skal levere på de indsatser, som er nødvendige, siger Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Læs også Landmænd kigger på landbrugskunst: - Jeg ved ikke, om jeg ville have det til at hænge

Enkelte kystvandoplande har ikke nået reduktionskravet for 2020. Landmænd i de områder kan derfor se frem til at skulle indhente den manglende indsats fra 2020 næste år, mens de samtidig skal leve op til de nye krav.